29.3.17

Τόσκας: Τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως οι υπόλοιπες γειτονιές...

«Τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι υπόλοιπες γειτονιές» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε...
συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σημειώνοντας πάντως ότι αυτό «δεν γίνεται σε μία μέρα και κυρίως δεν μπορεί να γίνει με βία επί δικαίων και αδίκων».

«Ό,τι γίνει, δεν πρέπει να γίνει με τρόπο που θα ερημωθεί η περιοχή και να επωφεληθούν κάποιοι που θα αγοράσουν τα ακίνητα. Δεν πάμε να εξυπηρετήσουμε τους αγοραστές, αλλά τους κατοίκους της περιοχής», είπε ο κ. Τόσκας.

Ερωτηθείς για την ύπαρξη τυχόν τζιχαντιστών στην Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός είπε οτι «δεν υπάρχουν πυρήνες στην χώρα μας» και τόνισε ότι η ελληνικές υπηρεσίες συνεργάζονται στενά με τις ξένες υπηρεσίες, ενώ η Αστυνομία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πληροφοριών στους χώρους προσφύγων και μεταναστών ούτως ώστε αν προσπαθήσουν να περάσουν τζιχαντιστές στην Ευρώπη, όταν πέσουν τα προπύργια τους όπως η Μοσούλη και η Ράκα, να τους αποτρέψει.

Για την τρομοκρατία στην Ελλάδα και με αφορμή τα τρομο-δέματα που εστάλησαν στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο κ. Τόσκας δήλωσε οτι είναι «μικρής έκτασης και έντασης ενέργειες», που όμως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα. «Πιστεύουμε ότι η ομάδα που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας, η οποία εξαλείφθηκε και κοντεύει να μηδενιστεί, αλλά θέλει να δείξει ότι ακόμα υπάρχει» δήλωσε για να προσθέσει: «Δεν υπάρχει 17 Νοέμβρη, δεν υπάρχει Επαναστατικός Αγώνας, η Ρούπα συνελήφθη από αυτή την κυβέρνηση. Οι μεγάλες τρομοκρατικές ομάδες δεν υπάρχουν πια».

Σε ό,τι αφορά στις επιθέσεις με μολότοφ και τις καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μεταφοράς, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για συμφέροντα» πίσω απο αυτές τις ενέργειες και τόνισε οτι η Αστυνομία εξετάζει όλες τις περιπτώσεις. Ανέφερε επίσης οτι μεγάλο πλέγμα αστυνομικών έχει απλωθεί σε χώρους που έχουν χαρτογραφηθεί, και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα συλλάβουν τους δράστες.

Για τις καταλήψεις, με αφορμή τις τελευταίες επιχειρήσεις στου Ζωγράφου και στα Πατήσια, ο αναπλήρωτης υπουργός δήλωσε ότι «όπου υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι και υπάρχουν απαιτήσεις απο τους ιδιοκτήτες, θα εκκενωθούν». Για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επεμβάσεις στις καταλήψεις, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί παίρνουν εντολές από τον [ρωθυπουργό και επεσήμανε ότι «η Δημοκρατία και η Αριστερά έχουν κανόνες», εκφράζοντας την πεποίθηση οτι αυτή είναι και η κυρίαρχη άποψη του κόμματος.

Για το κίνημα «δεν πληρώνω» και τις εισβολές στα ειρηνοδικεία για την ακύρωση πλειστηριασμών, ο κ. Τόσκας είπε ότι «είναι άνθρωποι που εκφράζουν αγωνίες, αλλά με λάθος τρόπο». Υπογράμμισε παράλληλα ότι οι εντολές προς την Αστυνομία είναι «να εφαρμόζεται ο νόμος, αλλά να μην πάμε σε μια κατάσταση οργουελική, όπου θα υπάρχουν τρομονόμοι για κάθε παράβαση και μικροέγκλημα», εκφράζοντας ωστόσο και την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση των νόμων.
Ο κ. Τόσκας απάντησε και για την ομάδα «Ρουβίκωνας» η οποία, όπως είπε, «έχει υπερβεί τα όρια σε πολλές περιπτώσεις». «Θα αντιμετωπιστεί σκληρά αν συνεχίσει με αυτή την τακτική. Άλλο ακτιβισμός και άλλο σπασίματα και υπέρβαση των ορίων», πρόσθεσε.

Για το μεταναστευτικό, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι οι αντιλήψεις των ανοιχτών συνόρων και η ελεύθερη είσοδος αλλοδαπών ήταν «σε λάθος κατεύθυνση, που εξέφραζαν την περίοδο πριν φανεί το πρόβλημα», ενώ στη συνέχεια «ωρίμασαν τα πράγματα και επικράτησε ο ρεαλισμός».
Ο κ. Τόσκας προανήγγειλε και ένα πρόγραμμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και άλλα τουριστικά νησιά κατά τη θερινή περίοδο, που θα υλοποιηθεί απο την Οικονομική Αστυνομία και κλιμάκια που θα κινούνται μυστικά και αιφνιδιαστικά.

Για τον Αρτέμη Σώρρα δήλωσε ότι «πολύ σύντομα ο συγκεκριμένος κύριος θα συνοδεύεται από πολλούς αστυνομικούς», ενώ ο αστυνομικός που τον συνόδευε κατά τις εμφανίσεις του θα υποστεί, όπως είπε, «τις συνέπειες της πράξης του».

Σε ερώτηση τέλος για τους δύο Τούρκους κομάντος που παραδόθηκαν στην Ορεστιάδα, είπε ότι κρατούνται στην Βόρεια Ελλάδα και είναι στη διάθεση των δικηγόρων τους και των διεθνών οργανισμών, ενώ βρισκονται στη διαδικασία ασύλου...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: