27.3.17

Ιαπωνία: Φόβοι για οχτώ νεκρούς μαθητές σε χιονοστιβάδα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Jean-Christophe Bott/EPA Φόβους ότι 8 μαθητές έχουν χάσει τη ζωή τους από χιονοστιβάδα που χτύπησε θέρετρο του σκι εκφράζουν τα...
μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στις 9:20 π.μ (τοπική ώρα), σε πίστα του σκι κοντά στο θέρετρο Νάσου Ονσέν που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα βορείως του Τόκιο. Από αυτή τραυματίστηκαν περισσότερα από 30 άτομα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία ακόμη αγνοούνται.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πιστεύεται ότι περίπου 60 μαθητές λυκείου βρίσκονταν στην πλαγιά εκείνη τη στιγμή κάνοντας μαθήματα ορειβασίας.

Πηγές των συνεργείων διάσωσης ανέφεραν ότι 8 άτομα έχουν βρεθεί χωρίς ζωτικές ενδείξεις, αλλά από την πλευρά τους οι ιαπωνικές αρχές τηρούν επιφυλακτική στάση ως προς τις ανακοινώσεις τους.

Σύμφωνα με τον Guardian, το προηγούμενο βράδυ, την περιοχή έπληξαν ισχυρές χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με τα δεδομένα της μετεωρολογικής υπηρεσίας, από τα μεσάνυχτα έως τις 9 το πρωί, το χιόνι που συγκεντρώθηκε στα υψίπεδα του Νάσου υπολογίζεται στους 33 πόντους.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Ρόμπερτ Σπέτα, στην περιοχή σημειώθηκε μία ασυνήθιστη αύξηση της χιονόπτωσης τις τελευταίες μέρες. Αυτό το χιόνι σε συνδυασμό με την αυξανόμενη θερμοκρασία αποτέλεσαν τις πλέον πρόσφορες συνθήκες για μία χιονοστιβάδα.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός για να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες, έχοντας δώσει πρώτη προτεραιότητα στο έκτακτο αυτό περιστατικό», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιχάιντ Σούγκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: