25.3.17

Στήριξη Ευρωπαίων σοσιαλιστών για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις...

Την ομόφωνη στήριξή τους στην Ελλάδα για το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων εξέφρασαν, σύμφωνα με...
κυβερνητικές πηγές, οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές κατά την προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) στην οποία συμμετείχε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση του ΕΣΚ αποτυπώθηκε και κοινή στάση τους για τις «αδικαιολόγητες και άδικες απαιτήσεις του ΔΝΤ».

«Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κοινωνικού και εργασιακού κεκτημένου, ιδιαίτερα σε σχέση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε όλα τα κράτη-μέλη χωρίς εξαίρεση και λαμβάνοντας υπόψη την συγκεκριμένη κατάσταση που βρίσκεται τώρα υπό συζήτηση σε σχέση με την Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κοινό ανακοινωθέν των Ευρωπαίων σοσιαλιστών αναμένεται να υπάρχει ειδική αναφορά υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα.

Ο Σ. Στάνισεφ δήλωσε επίσης ότι η 60Ή επέτειος της Ένωσης είναι ιστορική γιατί η Ε.Ε. βρίσκεται υπό απειλή, ότι στα μάτια των πολιτών της η Ένωση έχει απομακρυνθεί από τις βαθιά σοσιαλδημοκρατικές αξίες της και «είναι η εικόνα μιας Ευρώπης λιτότητας και νεοφιλελευθερισμού από την οποία οι άνθρωποι τρέχουν μακριά της»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: