16.3.17

Απολύει πριν εκλεγεί;...

Βασίλης Οικονόμου Μια παρεξηγήσιμη δήλωση του Βασίλη Οικονόμου ότι οι διοικητές των νοσοκομείων «θα φάνε Χ» σε συνδυασμό με...
το ότι οι προσλήψεις καθαριστριών και φυλάκων «είναι παράνομες» προκάλεσε νέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

«Δεν θα πάρουμε κληρονομιά αυτούς που διορίσατε διοικητές νοσοκομείων που τώρα πλασάρονται ότι διορίστηκαν και με αξιοκρατικό τρόπο. Πάνε αυτά, τελειώσανε. Θα φάνε όλοι Χ αν περνάει από το χέρι μου», είπε χθες στη Βουλή ο τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία.

Μπορεί οι «εκρήξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής να προέρχονται από τη μόνιμη πλέον σύγκρουση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά χθες βρέθηκε στο επίκεντρο ο Βασίλης Οικονόμου, οι δηλώσεις του οποίου ερμηνεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ως προαναγγελία απολύσεων στον χώρο της δημόσιας υγείας.

Ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον παρακαθήμενο στα υπουργικά έδρανα Π. Πολάκη, ο οποίος έσπευσε να του ζητήσει εξηγήσεις, ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. συνέχισε: «Ολες αυτές οι προσλήψεις που κάνετε είναι παράνομες. Οι καθαρίστριες από την πίσω πόρτα, οι σεκιούριτι και τα σοβιετικά ΤΟ.ΜΥ. (σ.σ. οι υπό σύσταση Τοπικές Μονάδες Υγείας). Ακούστε να δείτε, δεν θα φλομώσετε την Υγεία την ώρα που καταρρέει».

Τη δήλωση του κ. Οικονόμου έσπευσε να σχολιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του επισήμανε ότι αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόγραμμα της Ν.Δ.

«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη: ρεβανσισμός, απολύσεις εργαζομένων, άλωση του κράτους. Αυτό είναι το δίπτυχο της Ν.Δ.: απάνθρωπος νεοφιλελευθερισμός και πελατειακό κράτος», τόνισε μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου...


Χάρης Ιωάννου, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: