25.3.17

Ο Καμμένος είναι ο μόνος Έλληνας...

http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2017/03/ImageHandler-2.jpgμε κάποια πρόσβαση σε ανθρώπους του Τραμπ...

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Μπορεί να τον θεωρεί ένθερμο πατριώτη ή...
ακραίο εθνικιστή, αδιάφθορο ή λαικιστή, αποφασιστικό ή επιπόλαιο και επικίνδυνο, με κοφτερό ή χυδαίο δημόσιο λόγο, με σταθερές αρχές ή κωλοτούμπα με λατρεία στην εξουσία… Έχω και εγώ τη δική μου άποψη-και την έχω διατυπώσει δημοσίως αρκετές φορές, επικρίνοντάς τον ανοιχτά.

Τρία πράγματα, όμως, δεν μπορεί να του αμφισβητηθούν: Πρώτον, η απόλυτη συνέπεια με την οποία στηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό, ανεξάρτητα από το βαθμό που δίνει κάποιος στην κυβέρνηση -και ανεξάρτητα, συνεπώς, από τον αν τον ικανοποιεί ή όχι η στάση των ΑNΕΛ.

Δεύτερον, η πολιτική ανθεκτικότητα. Από το 2012 έχει μπει τέσσερις φορές στη Βουλή -ενώ τα γκάλοπ τον έφερναν κάτω από το 3%. Και παρότι συγκυβερνά με τον Σύριζα πάνω από 2 χρόνια, οι τάσεις της κοινής γνώμης τον φέρουν πάλι στο όριο της κοινοβουλευτικής επιβίωσης.

Και τρίτον, η σωστή «μαντεψιά» του για τον Ντόναλντ Τραμπ. Αντελήφθη νωρίς ότι υπήρχε θετικό ρεύμα στην αμερικανική κοινωνία για τον τραχύ, μισογύνη, διώκτη των προσφύγων, δισεκατομυριούχο. Έτσι, φρόντισε εγκαίρως να αναζητήσει διαύλους επικοινωνίας με το επιτελείο του, αξιοποιώντας και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελληνοαμερικάνων στηρίζουν τους Ρεπουμπλικάνους.

Δεν είναι καθόλου περίεργο, λοιπόν, ούτε ότι απέκτησε επαφή με τον Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, όπως και με τον σύμβουλο Τζορτζ Τζιτζίκος. Ούτε είναι παράδοξο ότι συνάντησε τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας και τον Αντιπρόεδρο , ενώ αντήλαξε χειραψία με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ στη γιορτή για την 25η Μαρτίου, που οργανώθηκε στον Λευκό Οίκο.

Σημαίνουν, άραγε, κάτι ουσιαστικό για την Ελλάδα όλα αυτά; Πιθανότατα όχι. Αν σκεφθείτε, ωστόσο, ότι μετά τον τον Μπαράκ Ομπάμα -που στήριξε αποφασιστικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη- νέος πλανητάρχης είναι ένας απρόβλεπτος άνθρωπος με ελάχιστο ενδιαφέρον για την τύχη της Ελλάδας, αλλά με τεράστιο ενδιαφέρον για τη διάλυση της Εθρωζώνης, μπορείτε να καταλάβετε τη σημασία ύπαρξης οδών επικοινωνίας με το στενό επιτελείο του.

Ο πάνος Καμμένος είναι σήμερα ο μόνος Έλληνας πολιτικός που διαθέτει κάποιου είδους πρόσβαση σε στελέχη κοντά στον Τραμπ. Το γεγονός δεν πρέπει να υπερεκτιμάται, βεβαίως, αλλά ούτε και να αξιολογείται ως μηδενικής αξίας…

 
aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: