29.3.17

Τουρκία: Η «Μέριλιν Μονρόε» κάνει εκστρατεία για το δημοψήφισμα...

Τουρκία: Η «Μέριλιν Μονρόε» κάνει εκστρατεία για το δημοψήφισμα υπέρ του «ναι»
... υπέρ του «Ναι».
Δείτε ΦΩΤΟ...
Στις 16 Απριλίου οι ψηφοφόροι στην Τουρκία θα κληθούν να αποφασίσουν για τη συνταγματική αναθεώρηση, που θα ανοίξει τον δρόμο για την διεύρυνση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου και...
θα μετατρέψει τον Ερντογάν σε σύγχρονο «σουλτάνο». Στην μάχη για την επικράτηση του «ναι» έχουν ριχτεί, εκτός από τον ίδιο τον Ερντογάν, που με καθημερινές ομιλίες προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι αυτές οι αλλαγές είναι για το καλό της χώρας και αρκετοί φανατικοί οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος.

Τον περασμένο μήνα  ένα ζευγάρι από την επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, την μεγαλύτερη πόλη του τουρκικού Κουρδιστάν, ονόμασε την νεογέννητη κόρη του «Evet» (ΝΑΙ), ώστε να τραβήξει την προσοχή των ψηφοφόρων. Τώρα, στην πόλη Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μια σωσίας της αξέχαστης Μέριλιν Μονρόε, η Μελέκ Ακαρμούτ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, έχει ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ του «ναι».



Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η νεαρή γυναίκα πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα στις γειτονιές και επισκέπτεται επιχειρήσεις, προκειμένου να πείσει τους συμπολίτες της να ψηφίσουν «ναι» στο κρίσιμο δημοψήφισμα.



Η ίδια δήλωσε για την προσωπική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει: «Στο παρελθόν η Τουρκία έχει υποφέρει πολλά, πέρασε μέσα από πολλές δυσκολίες. Η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η Τουρκία έχει, επίσης, δει πολλά πραξικοπήματα, πριν από αυτό». Η σωσίας της Μονρόε υποστήριξε ότι, αν επικρατήσει το «ναι», θα αναπτυχθεί η οικονομία της Τουρκίας.



Η Τουρκάλα «Μέριλιν Μονρόε» έχει εργαστεί στην ύφανση χαλιών, αλλά αρνείται να πάρει μέρος σε διαφημίσεις, επειδή αυτό που πραγματικά θέλει είναι να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με θέμα την ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού.




protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: