28.3.17

Όταν δεν μπορείς να «ξεπλυθείς» και ψάχνεις να Αγιαστείς...

«Μπορούμε να ακολουθούμε άβουλοι και «μοιραίοι» ή μπορούμε να το αλλάξουμε»...

Όταν έχεις παραδώσει στους «gangsters» της Τρόικας κάθε ελπίδα για το μέλλον του τόπου και στη συνέχεια τους ικετεύεις να σε αξιολογήσουν, κάτι δεν πάει καλά. Όταν...
το «μη μας κάνετε υποδείξεις κυρία Μέρκελ» μετατρέπεται σε «συνομιλίες με την κυρία Μέρκελ για το μέλλον της χώρας», μάλλον κάτι δεν «κολλάει». Η «Ελληνοφρένεια» καλεί σε πράξεις βίας, ενώ ο Τσίπρας προσπαθεί να «ξεπλυθεί» σε ποταμό αίματος. Μάλλον κάπου το έχουμε χάσει..

Η ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια υπογράμμισε την Πέμπτη το αυτονόητο. «Πόση ξεφτίλα να αντέξεις πια», όταν ο Τσίπρας (αγκαζέ με τον Βούτση) θέλουν να παραστούν στα εγκαίνια της «Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα. Το Left.gr φρόντισε να γνωστοποιήσει πως η ραδιοφωνική «Ελληνοφρένεια» καλεί σε πράξεις βίας κατά του πρωθυπουργού.

Ο Τσίπρας βέβαια δεν έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών. Ο Τσίπρας που υπογράφει μνημόνια «χωρίς να τα ασπάζεται», ο Τσίπρας που βλέπει ανάπτυξη όταν γύρω μας οι άνθρωποι λιποθυμούν από την πείνα, ο Τσίπρας που φοράει αλυσίδες στη χώρα και το μέλλον των πολιτών της για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ο Τσίπρας που είναι αδιάλλακτος ως προς την παραμονή μας στο «κοινό σπίτι» της ΕΕ. Ο Τσίπρας που βλέπει την «Ευρώπη να αλλάζει» και χαριεντίζεται με τους ακροδεξιούς «εταίρους» σε Ουκρανία, Τουρκία και γενικότερα όπου τον καλέσει «το καθήκον».

Κανένα ιδεολογικό κόλλημα δεν υπήρξε όταν, στις πρώτες του κινήσεις ως πρωθυπουργός, επισκέφθηκε την Καισαριανή και απέτισε φόρο τιμής. Στη συνέχεια βέβαια προσαρμόστηκε στο ρόλο του υποτακτικού των δανειστών και ούτε με αυτό θα υπήρχε πρόβλημα αν δεν «πείραζε το σενάριο». Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς και λοιποί δέχτηκαν πως οι δανειστές θα ορίζουν τις εξελίξεις στην αποικιοκρατία.

Ο Τσίπρας όμως έκανε λόγο για την «πρώτη φορά Αριστερά» που θα κυβερνήσει τη χώρα. Στη συνέχεια έγινε «υποτακτικότερος του υποτακτικού» για να παραμείνει στην εξουσία. Κάπως έτσι τα «αριστερά» ΜΜΕ και η ΕΡΤ (που στη σημερινή της μορφή με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί περάσαμε μήνες στο προαύλιο, αναζητώντας να έρθει η ενημέρωση στα μέτρα των πολιτών) βλέπουν νίκες απέναντι στους κακούς δανειστές.

Για να μη χαθούμε, στην Ελληνοφρένεια ειπώθηκαν τα εξής: « Πολύ κομψοί έχουμε γίνει με αυτά. Είναι ύψιστη βία να πηγαίνει ο πρωθυπουργός να μιλήσει για τον Μπελογιάννη. Πάει να κρατηθεί από κάτι ηθικό, που δεν το έχει, ας του επιφυλάξει ο κόσμος την υποδοχή που του αξίζει». Η ξεφτίλα είναι μερικές φορές «καλύτερη» από την παραδοχή προσέγγισης του νεοφιλελεύθερου δόγματος, αλλά δεν αργεί να αποκαλυφθεί.

Όσο οι «Αριστεροί» πιάνονται από σχόλια και δεν ντρέπονται για το ότι ο Τσίπρας προσπαθεί να «ξεπλυθεί» στη σκιά του Μπελογιάννη, θα έχουμε την «Αριστερά» που ξεπλένει φόνους. Την «Αριστερά» που ψάχνει πάτημα για το ξεπούλημα ενός ολόκληρου λαού. Οι αριβίστες δεν ντρέπονται γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν. Σήμερα ο Μπελογιάννης, εχθές η Καισαριανή. Αύριο τα ψεύτικα κλάματα πάνω στον τάφο προσφύγων. Μπορούμε να ακολουθούμε άβουλοι και «μοιραίοι» ή μπορούμε να το αλλάξουμε. Αυτή είναι η ΕΕ, με την οποία θέλουν να μας δέσουν. Στις «πολλές ταχύτητες »τους εμείς δεν πρόκειται να βγούμε κερδισμένοι...

Ορέστης Βέλμαχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: