25.3.17

Ολοι δουλεύουν για τον Μακρόν στη Γαλλία...

Ολοι δουλεύουν για τον Μακρόν στη Γαλλία: 12 δεξιοί γερουσιαστές ετοιμάζονται να τον στηρίξουν 12 δεξιοί γερουσιαστές ετοιμάζονται να τον στηρίξουν...

Ενα νέο ισχυρό χτύπημα αναμένεται να δεχθεί ο υποψήφιος πρόεδρος της γαλλικής δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν αφού...
12 γερουσιαστές του κόμματός του ετοιμάζονται να υποστηρίξουν τον αντίπαλό του Εμμανουέλ Μακρόν.

Την αρχή έκανε ο πρώην δεξιός υπουργός Δικαιοσύνης Michel Mercier, κορυφαίο στέλεχος στην πρώην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος όχι μόνο ανακοίνωσε την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Εμμανουέλ Μακρόν αλλά προτείνει και στους κεντρώους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο.


«Ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν διχάζει, δεν ψάχνει να φέρει τους μισούς Γάλλους απέναντι στους άλλους μισούς», γράφει σε ανακοίνωσή του, αφήνοντας βαριές αιχμές εναντίον του υποψηφίου του κόμματός του Φρανσουά Φιγιόν.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης προσθέτει ότι ο Μακρόν «προτείνει μια μέθοδο την οποία πιστεύουμε κι εμείς οι ίδιοι, δηλαδή να ξεπεράσουμε το κριτήριο αριστερά-δεξιά όπου, σε όλες τις εκλογές, το στρατόπεδο του νικητή δεν σκεφτόταν παρά να κατεδαφίσει όσα έκαναν οι προκάτοχοί του». Επισημαίνει ότι το DNA των κεντρώων πολιτικών είναι η Ευρώπη και εξηγεί ότι «ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι ο μόνος που υποστηρίζει ότι η μοίρα της Γαλλίας είναι άρρητα συνδεδεμένη με αυτή την Ευρώπης».

Στην ανακοίνωσή του, ο Michel Mercier υπογραμμίζει, επίσης, ότι «η Γαλλία έχει ανάγκη από μια πραγματική αλλαγή διακυβέρνησης» και ότι «η προεδρική εκλογή πρέπει να αποτελέσει την ευκαιρία για την ανάταξη της χώρας, να της ξαναδώσει τον ρόλο που της αξίζει και να επιτρέψει στους Γάλλους να είναι δημιουργοί ενός νέου κόσμου όπου ο καθένας, στηριζόμενος στο μεταρρυθμιστικό κοινωνικό μας μοντέλο, θα διατηρήσει τον έλεγχο της μοίρας του».

Στο ίδιο κείμενο, ο συντηρητικός γερουσιαστής καταγγέλλει «τον σκανδαλοθηρικό χαρακτήρα της προεκλογικής εκστρατείας» και ζητάει να ψηφιστεί άμεσα «ένας νόμος για την εξυγίανση της δημόσιας ζωής».

«Επειδή ο Εμμανουέλ Μακρόν θέλει περισσότερο να ενώσει και όχι να διχάσει, γι'αυτό ελπίζω ότι θα κερδίσει και θα εργαστώ με πίστη και ενθουσιασμό», καταλήγει.

Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται και η κεντρώα γερουσιαστής Jacqueline Gourault, η οποία έχει αναλάβει να προωθήσει αυτό το κείμενο στους κεντρώους συναδέλφους της για να το υπογράψουν και να στηρίξουν μαζικά τον Εμμανουέλ Μακρόν. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη προσεγγίσει τους γερουσιαστές Philippe Bonnecarrère, Michel Canévet, Bernard Delcros, Jean-Marc Gabouty, Jean-Jacques Lasserre, Jean-François Longeot, Christian Namy, Gérard Roche, Jean-Marie Vanlerenberghe, Leila Aïchi.

Πρόκειται για την ομάδα των κεντρώων γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος οι οποίοι δεν επιθυμούν να στηρίξουν τον επίσημο υποψήφιο του κόμματός τους Φρανσουά Φιγιόν, μετά την καταιγίδα σκανδάλων που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την υποψηφιότητά του. Ολοι αυτοί οι κεντρώοι γερουσιαστές βρίσκονται πολιτικά κοντά στον πρόεδρο του κεντρώου κόμματος Φρανσουά Μπαϊρού, ο οποίος έχει ήδη εκδηλώσει δημόσια την στήριξή του στον Εμμανουέλ Μακρόν και εργάζεται πυρετωδώς υπέρ της υποψηφιότητάς του...



πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: