28.2.17

Τα σημεία της έρευνας για το τροχαίο δυστύχημα...

στην εθνική Αθηνών-Λαμίας...

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες του τροχαίου δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο...
Ύπατο Θηβών, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ατόμων.

Το όχημα, μάρκας Porsche, στο οποίο φέρεται να επέβαινε γιος γνωστού επιχειρηματία, του ιδιοκτήτη της μεγάλης αλυσίδα πολυκαταστημάτων «Jumbo», προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σε πάρκινγκ της εθνικής οδού. Ο οδηγός είχε κατεβεί από το όχημα, στο οποίο ωστόσο, παρέμειναν η σύζυγός του και το τρίχρονο παιδί τους.

Το αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο σταματημένο όχημα, με τα δύο Ι.Χ. να τυλίγονται αμέσως στις φλόγες. Τόσο η μητέρα με το βρέφος, όσο και οι δύο επιβάτες της Porsche έχασαν ακαριαία τη ζωή τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ένας εκσφενδονίστηκε από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε, ενώ ο δεύτερος απανθρακώθηκε εντός του οχήματος, γεγονός το οποίο καθιστά δύσκολη την αναγνώρισή του. 

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σε 10 άξονες κινείται η έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία για την αιτία απώλειας ελέγχου του πολυτελούς οχήματος που προκάλεσε την θανατηφόρα πρόσκρουση. Το δυστύχημα, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, είναι πρωτόγνωρο και δύσκολο ερευνητικά καθώς και τα δύο οχήματα έχουν διαλυθεί και καεί, ενώ και οι σοροί, και κυρίως του 23χρονου οδηγού της Porsche, έχουν απανθρακωθεί, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις πως ο ανθρώπινος παράγοντας συνέτεινε στο αδιανόητα θανατηφόρο αποτέλεσμα. 

ta-10-mustika-tis-tragwdias-stin-athinwn-lamias

Κάποια από τα κυρίαρχα ζητήματα στα οποία οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, καλούνται να δώσουν ή έχουν απαντήσεις είναι τα παρακάτω:

1. Ταχύτητα της Porsche (Εγκέφαλο οχήματος, ίχνη φρεναρίσματος, εικόνα από κάμερες και ο κατά προσέγγιση υπολογισμός της ταχύτητας, καταθέσεις οδηγών που κινούνταν στην Εθνική Οδό, πορίσματα πραγματογνωμόνων)

2. Εμπλοκή άλλου οχήματος, ενδεχόμενο πρόσκρουσης πριν την απώλεια ελέγχου.

3. Προσπέραση από δεξιά και απότομη αλλαγή κατεύθυνσης με υψηλή ταχύτητα, απώλεια ελέγχου οχήματος (Κάμερες, καταθέσεις)

4. Κλατάρισμα ελαστικού, αναγομωμένα ελαστικά, αστοχία υλικού, ολισθηρότητα οδοστρώματος, αιφνίδια αδιαθεσία οδηγού ή χρήση κινητού τηλεφώνου

5. Κατάσταση του οχήματος, σύστημα διεύθυνσης, μηχανικό πρόβλημα (Κατάθεση ιδιοκτήτη, υπαλλήλων συνεργείου συντήρησης, βιβλίο συντήρησης)

6. Κατάσταση οδηγού-συνοδηγού (Ιατροδικαστική, τοξικολογικές-ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθούν, αν υπάρχουν ενδείξεις αλκοόλ ή άλλων ουσιών)

7. Ξαφνική απώλεια ορατότητας από καπνό εξάτμισης ή σπρέϊ νερού προπορευόμενου οχήματος.

8. Λήψη DNA για την τυπική ταυτοποίηση της σορού (Υπάρχει κατάθεση υπαλλήλου ασφαλείας της επιχείρησης που αναφέρει ότι ο 23χρονος ήταν αυτός που πήρε την Porsche από την Εκάλη και φίλων του που συναντήθηκε πριν το ταξίδι του)

9. Από το υλικό καμερών δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο εμπόδιο μπροστά του, άλλο όχημα στο ρεύμα του.

10. Από το υπουργείο Συγκοινωνιών θα ερευνηθεί αν είχε άδεια ικανότητας οδηγού ακόμη και αν είχε οδηγήσει ξανά αυτό το γρήγορο σπορ αυτοκίνητο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: