20.2.17

Το κράτος ζητάει να του επιστρέψει χρήματα ο πρόεδρος του ΕΣΡ...

ΕΣΡ
Ο νόμος  Ν.4387/2016 άρθρο 20 παρ. 2 για την απασχόληση συνταξιούχων στη Γενική Κυβέρνηση δημιουργεί τέτοια προβλήματα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που δεν αποκλείεται και να το...
καταργήσει ακόμα (όπως είναι τώρα δηλαδή).

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όσοι συνταξιούχοι εργάζονται στη Γενική Κυβέρνηση χάνουν τη σύνταξή τους ακόμα και αν αυτή είναι μεγαλύτερη από το μισθό που θα παίρνουν. Αναστέλλεται για την ακρίβεια η καταβολή της σύνταξής τους.

Κι επειδή στο νέο ΕΣΡ, αυτό που για να φτιαχτεί πέρασε περισσότερος χρόνος και από το γιοφύρι της Άρτας, είναι πολλοί οι συνταξιούχοι, καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει. Σφαγή. Ήδη, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, υπάρχει πρόβλημα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο.

Ο πρόεδρος έχει ήδη λάβει «έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, με το οποίο του ζητείται αναδρομικώς η επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, παρότι για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του στο ΕΣΡ δεν έχει λάβει ακόμη καμία αμοιβή». Θα πληρώσει κι από πάνω ο άνθρωπος.

Να αλλάξει ο νόμος λίγο δύσκολο. Να εξαιρεθεί το ΕΣΡ, δεν ξέρουμε. Οπότε; Οπότε ο Θεός βοηθός. Θα πανηγυρίζουν τα κανάλια... Το λέει και ο ίδιος ο Σύλλογος των Υπαλλήλων: 
«Σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου η Αρχή να μείνει εκ νέου ακυβέρνητη καθώς οι ως άνω θιγόμενοι αναμένεται, δικαιολογημένα, να αποχωρήσουν, με συνέπεια να ναυαγήσουν όλες οι δρομολογηθείσες διαδικασίες τόσο για την επικείμενη αδειοδότηση όσο και για την εν γένει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, με κίνδυνο τη συνολική ανάσχεση του έργου της Αρχής».

Καλά ουδείς από τους υπεύθυνους δεν σκέφτηκε τον απαγορευτικό συνδυασμό συνταξιούχος και εργασία στην κυβέρνηση;

 Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: