6.2.17

Ξεκινά η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ...


"Καυτές" επιστολές από Τσακαλώτο - Στουρνάρα...

Ξεκινά αυτή την  ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, όπου θα συζητηθεί η έκθεση βιωσιμότητας για το...
ελληνικό χρέος, χωρίς ωστόσο, να ληφθεί απόφαση, όπως ξεκαθάρισε νωρίτερα, μέσω twitter ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, στη συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Μιχάλης Ψαλιδόπουλος αναμένεται να παρουσιάσει δύο επιστολές, τις οποίες έχουν συντάξει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ Θανάσης Τσίτσας, οι επιστολές αυτές περιέχουν «ασυνήθιστα επιθετική φρασεολογία» για τη στάση του ΔΝΤ, στέλνοντας μήνυμα προς τα στελέχη του Ταμείου ότι «πρέπει να είστε δίκαιοι και ρεαλιστές» με την Ελλάδα. Τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να εκφράζουν με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο τις ενστάσεις τους για τις προβλέψεις που κάνει το επιτελείο του Πολ Τόμσεν για την ελληνική οικονομία, όσο και για το γεγονός ότι η αποτίμηση του προγράμματος αφήνει στο απυρόβλητο τα λάθη, τις αστοχίες και τις παραλείψεις του ΔΝΤ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο ΑΝΤ1, από το περιεχόμενο των εκτιμήσεων των τεχνοκρατών για το πρόγραμμα 2012-2016, το οποίο ρίχνει την ευθύνη για την αποτυχία του προγράμματος εξ' ολοκλήρου στην ελληνική πλευρά και στις ελληνικές κυβερνήσεις, ενοχλήθηκε ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που με συνέντευξή του συμμετείχε στα συμπεράσματα των τεχνοκρατών του Ταμείου. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση του ΔΝΤ διαπιστώνει τέσσερις προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, ενώ όσον αφορά στο Δημόσιο Χρέος, το Ταμείο το χαρακτηρίζει εξαιρετικά μη βιώσιμο, προτείνοντας σειρά μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: