20.2.17

Η «Ώρα Αποφάσεων» για νέο φορέα της Κεντροαριστεράς...

Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος ΦλωρίδηςΤη συγκρότηση ενός νέου και ενιαίου προοδευτικού κόμματος μέσω μιας Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης τον Απρίλιο, μετά το...
Πάσχα, προτείνει η «Ώρα Αποφάσεων» μετά την ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε στη Λάρισα. Όπως ανακοινώθηκε, στόχος είναι η διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου του νέου κόμματος τον Ιούνιο και η δημιουργία οργανώσεων του νέου φορέα σε όλη την χώρα.

Οι πολιτικές προτάσεις που αναδείχθηκαν από την εκδήλωση διαλόγου της «Ώρας Αποφάσεων», με ομιλητές την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Παντελή Αβραμίδη από το Ποτάμι, επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός ισχυρού και διακριτού πόλου απέναντι στον συντηρητισμό.

Στο πλαίσιο αυτό διατυπώθηκαν τέσσερις συγκεκριμένες θέσεις.

1- Αντιλαϊκισμός στην πολιτική, με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, πολιτικό ήθος και υπεράσπιση της αλήθειας.

2- Στροφή στην παραγωγή και έμπρακτη άρνηση του παρασιτικού καταναλωτικού προτύπου με δανεικά.

3- Προτεραιότητα στην είσοδο νέων ανθρώπων στην παραγωγή και στην πολιτική.

4- Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και διακυβέρνηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, με ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Έντονη κριτική σε κυβέρνηση και Ν.Δ.

Εκτός των άλλων, οι μετέχοντες στην εκδήλωση άσκησαν σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, ενώ κατήγγειλαν και το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που ακολουθεί.

Ειδικότερα, αποδίδουν στην κυβέρνηση ευθύνες για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης.

«Οι καθυστερήσεις, οι παλινδρομήσεις, η άρνηση εφαρμογής των συμφωνηθέντων και υπογεγραμμένων από την κυβέρνηση Τσίπρα και η έλλειψη εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση σε μια πολιτική και οικονομική συμφωνία ήττας και περαιτέρω αποσταθεροποίησης της χώρας -κι αυτό γιατί υπάρχει συνδυασμός περαιτέρω μέτρων ύφεσης και φτωχοποίησης χωρίς λέξη για το χρέος. Στη χειρότερη περίπτωση οδηγούν σε τέταρτο μνημόνιο ή και μεθοδευμένη -απ΄έξω κι από μέσα- έξοδο από την Ευρώπη», σημειώνουν.

Αναφερόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστρίζουν ότι εκφράζει μια «γερασμένη λαϊκίστικη Αριστερά», που αποδεικνύεται κοινωνικά και εθνικά επικίνδυνη στην κυβέρνηση, ενώ φαίνεται να διακινδυνεύει για μία ακόμα φορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και νέα βύθιση της οικονομίας, φτωχοποιώντας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Επίσης, επικρίνουν τη Ν.Δ. για τη στάση που τηρεί, ενώ αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα.

Υποστηρίζουν ότι « συντηρητικός πόλος επιχειρεί, με αλλαγή αρχηγού, την επιστροφή του στην εξουσία, όμως στον οργανικό του πυρήνα παραμένει βαθιά λαϊκιστικός, κρατικιστικός, πελατειακός και αντίθετος στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα ξεμπλοκάρουν την οικονομία».

Ωστόσο τονίζουν ότι «δεν μπορεί να αποτελέσει βιώσιμη λύση για τη χώρα. Δεν πρέπει να λάβει λευκή επιταγή».

Τέλος, όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τεράστια κρίση ταυτότητας και προσανατολισμού.

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι δεν επιθυμεί πλέον να είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη που συμβάλλει στη διάσωση και ανόρθωση της χώρας, θέτοντας κυνικά το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον», υποστηρίζουν...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: