20.2.17

Υπάλληλοι ΕΣΡ: Κίνδυνος η Αρχή να μείνει εκ νέου ακυβέρνητη...


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των υπαλλήλων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης:

 Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης διαπιστώνει ...
μετά την πάροδο μόλις ενός τριμήνου ανάληψης καθηκόντων από τη νέα διοίκηση του ΕΣΡ τον κίνδυνο μιας καινούριας περιόδου διοικητικής αναταραχής λόγω της εφαρμογής του Ν.4387/2016.
Αποστέλλει για το λόγο αυτό επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους πολιτειακούς Θεσμούς, η οποία επισυνάπτεται στο παρόν Δελτίο Τύπου, ζητώντας την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη διευθέτηση του εν λόγω προβλήματος.
Αθήνα, 20.2.2017
Αρ. Πρ. 1 / 2017


Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Νικόλαο Βούτση

Προς τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων

Προς την της Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
κ. Νικόλαο Παππά

Προς τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Βουλής των Ελλήνων


Κοινοποίηση:

Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Μέλη Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξαρτήτων Αρχών


Θέμα: Διοικητικές δυσχέρειες από την εφαρμογή του Ν.4387/2016 στο Ε.Σ.Ρ.

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Μετά την πάροδο μόλις ενός τριμήνου ανάληψης καθηκόντων από τη νέα διοίκηση του ΕΣΡ η Αρχή καλείται να αντιμετωπίσει μια καινούργια περίοδο διοικητικής αναταραχής λόγω της εφαρμογής του Ν.4387/2016 άρθρο 20 παρ. 2, η οποία αφορά στην απασχόληση συνταξιούχων στη Γενική Κυβέρνηση και επιφέρει δραστική μείωση στο εισόδημα της πλειοψηφίας των νεοεκλεγέντων μελών της Ολομελείας.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε την παραδοξολογία του ανωτέρου νόμου που απαιτεί στην πραγματικότητα από τα νέα μέλη να εργάζονται χωρίς αμοιβή ή ακόμη και υφιστάμενοι σημαντικής μείωσης των απολαβών τους, με προεξάρχοντα θιγέντα τον Πρόεδρό μας, κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο, στον οποίον ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, με το οποίο του ζητείται αναδρομικώς η επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, παρότι για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του στο ΕΣΡ δεν έχει λάβει ακόμη καμία αμοιβή.

Σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου η Αρχή να μείνει εκ νέου ακυβέρνητη καθώς οι ως άνω θιγόμενοι αναμένεται, δικαιολογημένα, να αποχωρήσουν, με συνέπεια να ναυαγήσουν όλες οι δρομολογηθείσες διαδικασίες τόσο για την επικείμενη αδειοδότηση όσο και για την εν γένει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, με κίνδυνο τη συνολική ανάσχεση του έργου της Αρχής.

Καλούμε όλους τους Πολιτειακούς θεσμούς να προασπίσουν το κύρος του ΕΣΡ και την ανεξαρτησία των μελών του, η οποία υπό αυτές τις συνθήκες τίθεται υπό αίρεση, εισάγοντας άμεσα κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του εν λόγω προβλήματος.
Παραμένουμε στη διάθεση όλων των αρμοδίων για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με στόχο την αναβάθμιση της Αρχής.

Συνημμένα:

Ο νόμος 4387/2016
Επιστολή Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής προς Πρόεδρο ΕΣΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: