31.1.17

Παραμονή του ΔΝΤ και οικονομικά στην Ελλάδα θέλει ο ESM...

Παραμονή του ΔΝΤ και οικονομικά στην Ελλάδα θέλει ο ESMΜε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) ανασκευάζει δηλώσεις του...
επικεφαλής του, του Κλάους Ρέγκλινγκ, όπως αυτές μεταδόθηκαν χθες, τονίζοντας πως η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή του και στη χρηματοδότηση.

«Όσον αφορά τα δημοσιεύματα σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα: Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΜΣ ήταν πολύ σαφής ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει πλήρως δεσμευμένο στην Ελλάδα και από χρηματοδοτική άποψη», αναφέρει η ανάρτηση.

Χθες Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε πως ο Ρέγκλινγκ δήλωσε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης είναι απαραίτητη και ότι δεν θα γίνει καμιά εκταμίευση επόμενων δόσεων εάν δεν αποσαφηνιστεί η στάση του. Κατά το Reuters, ο Ρέγκλινγκ προσέθεσε ότι το Ταμείο δεν χρειάζεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών.

Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας χρηματοδοτείται μόνο από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ευρωζώνης. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν δοθεί στην Ελλάδα δόσεις χωρίς την επίσημη συμμετοχή του ΔΝΤ· ωστόσο αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν τονίσει πως αυτό έγινε κατ' εξαίρεση...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: