11.1.17

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Die Linke...

die linkeΣειρά επαφών είχαν στα πλαίσια της επίσκεψής τους στην Αθήνα, στις 8-9 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος και....
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για ζητήματα δημοσιονομικής πολιτικής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke, Αξελ Τρόοστ, και η επίσης αριστερή υφυπουργός Οικονομικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Βρανδενβούργου Ντανιέλα Τροχόφσκι .

Κατά τη συνάντησή τους με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο συζητήθηκε η συμπερίληψη της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης στο πλαίσιο του εορτασμού της 60ής επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, με την οποία ιδρύθηκαν οι Ευρωπαϊκές Κοινότητες ως πρώτη μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο συζητήθηκαν οι επίκαιρες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έγινε εκτενής ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών σχετικά με την φοροεισπρακτική πολιτική της Ελλάδας και του ομόσπονδου κρατιδίου του Βρανδενβούργου. Επίσης, προτάθηκε η επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου στην Ακαδημία Φορολογικής Εκπαίδευσης του Βρανδεμβούργου για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε σχέση με την επικείμενη ίδρυση αντίστοιχης Ακαδημίας στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντησή τους με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, συζητήθηκε και πάλι η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ιδίως ως προς το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων. Εκτενής αναφορά έγινε επίσης στην περαιτέρω πορεία του προγράμματος καταπολέμησης της νεανικής ανεργίας μέσω επαγγελματικής εκπαίδευσης που έχει συνυπογραφεί με το ομόσπονδο κρατίδιο της Θουριγγίας.

Κατά τη συνάντησή τους με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιαννη Δραγασάκη συζητήθηκαν συγκεκριμένα βήματα για τον συντονισμό της περαιτέρω συνεργασίας των δύο πλευρών.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής πρόεδρος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για ζητήματα δημοσιονομικής πολιτικής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke Axel Troost, και η Υφυπουργός Οικονομικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Βρανδενβούργου Daniela Trochowski παρέστησαν στη συνδιοργανωμένη από το δίκτυο transform! europe ενημερωτική εκδήλωση «Κυπριακό - Η ώρα της λύσης» στους χώρους της ΕΣΗΕΑ.

Ως στόχος των διμερών επαφών έχει οριστεί μεταξύ άλλων η προσπάθεια δημιουργίας μίας ισορροπημένης εικόνας για την ελληνική Αριστερά στη γερμανική κοινή γνώμη μέσω κοινών εκδηλώσεων όπως και η περαιτέρω σύσφιξη των ήδη στενών σχέσεων μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής Αριστεράς...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: