31.1.17

Στη Σερβία ο πρωθυπουργός...

Στη Σερβία ο πρωθυπουργός για ενίσχυση των διμερών σχέσεων - Mediaγια ενίσχυση των διμερών σχέσεων...

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί από σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη...
διάρκεια της οποίας θα έχει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί (τοπική ώρα), με την επίσημη τελετή υποδοχής στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, ενώ θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του πρωθυπουργού, Αλεξάντερ Βούτσιτς, και επίσης διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Στις 11.45 (τοπική ώρα) θα γίνουν οι κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών.

Στις 12.15 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, για να ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών. Έπεται η συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και μετά, το απόγευμα, οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών θα χαιρετίσουν στο Ελληνο-Σερβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Αύριο Τετάρτη, δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης, Μάγια Γκόικοβιτς, και εν συνεχεία, με τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο. Η επίσκεψη θα κλείσει με την κατάθεση στεφάνου από τους δύο πρωθυπουργούς στον αδριάντα του Ρήγα Φεραίου.

Η Σερβία αναμένει πολλά από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, κυρίως όσον αφορά την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες .

«Αποδίδουμε στην επίσκεψη μεγάλη σημασία διότι είναι σημαντική για την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή» ανέφερε ο Ι. Ντάτσιτς...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: