31.1.17

Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργαζομένων του ΔΟΛ...


Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας καταγράφει με ιδιαίτερη ανησυχία σε ανακοίνωση της τις δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ, το MEGA και...
άλλα Μέσα Ενημέρωσης, σε βάρος των δημοσιογράφων, επισημαίνοντας την εμφανή απειλή για την πολυφωνία και την ενημέρωση των πολιτών.
Η ΓΣΕΕ και το εργατοϋπαλληλικό κίνημα στο σύνολό τους, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην ΕΣΗΕΑ, στους δημοσιογράφους και στους άλλους εργαζόμενους των Μέσων Ενημέρωσης που προστίθενται στη μεγάλη λίστα της εφιαλτικής ανεργίας στη χώρας μας.
Η κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα η ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι καταστροφική, όπως και η στοχοποίηση
δημοσιογράφων από την Κυβέρνηση, λόγω της κριτικής που της ασκούν.
Σχετικές είναι και οι επισημάνσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, όπως και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων μετά την δημόσια παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.
Οι εργαζόμενοι στις δύο παλαιότερες εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες, «Το Βήμα» και «Τα Νέα», παραμένουν 6 μήνες απλήρωτοι και με τις Τράπεζες
να προωθούν διαδικασίες ειδικής εκκαθάρισης για τον ΔΟΛ, ενώ απλήρωτοι και σε καθεστώς ομηρίας είναι και οι εργαζόμενοι στο MEGA.
Η ΓΣΕΕ όπως και η ΕΣΗΕΑ, καλεί την Κυβέρνηση, τις Τράπεζες και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κανείς άλλος εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: