11.1.17

Σάλος για τα «ρωσικά όργια»(;) του Τραμπ ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Τραμπ γυναίκες «Νίπτει τας χείρας» της η Μόσχα...
Δέκα μέρες πριν την ορκωμοσία του ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται αντιμέτωπος με το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο της θητείας του. Ένα σκάνδαλο που...
τον θέλει, σύμφωνα με αναφορά δυτικών μυστικών υπηρεσιών, να είναι υποχείριο των Ρώσων, οι οποίοι «τον υποστηρίζουν και βοηθούν για τουλάχιστον μια πενταετία με στόχο να δημιουργήσουν χάσμα στη συμμαχία της Δύσης» και μπορούν να τον εκβιάσουν για σεξουαλικές εκτροπές του.

Αυτά καταγράφει ανάμεσα σε άλλα η 35σέλιδη αναφορά ενός βρετανού πράκτορα, η οποία εδώ και μέρες κυκλοφορεί σε κύκλους της Ουάσιγκτον. Η αναφορά δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το ενημερωτικό site  BuzzFeed (το οποίο έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές για την αξιοπιστία του). Πάντως αν και το BuzzFeed δηλώνει πως η αναφορά δεν έχει ελεγχθεί και δεν μπορεί να εγγυηθεί τα όσα περιγράφει, έχει ήδη προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ.

Αρχικά και πάντα σύμφωνα με την αναφορά, τέως κορυφαίος ρώσος πράκτορας ισχυρίζεται πως η FSB (η διάδοχος υπηρεσία της KGB), έχει παγιδεύσει τον Τραμπ μέσω δραστηριοτήτων του στη Μόσχα, σε βαθμό που να μπορεί να τον εκβιάσει. Ανάμεσα σε αυτές τις δραστηριότερες περιλαμβάνονται «έκφυλες σεξουαλικές πράξεις» τις οποίες είτε οργάνωσε είτε κατέγραψε η FSB. Το πιπεράτο της υπόθεσης ξεφεύγει όμως από κάθε φαντασία, καθώς αναφέρεται πως ο Τραμπ είχε εσκεμμένα νοικιάσει το 2013 την προεδρική σουίτα στο ξενοδοχείο Ritz Carlton στη Μόσχα, στην οποία είχε μείνει ο Μπάρακ Ομπάμα με τη σύζυγο του. Στη συνέχεια, μιας και μισούσε απίστευτα τον Ομπάμα, έκανε στο ίδιο κρεβάτι που είχε κοιμηθεί το προεδρικό ζεύγος, όργια με πόρνες, που περιελάμβαναν και το φετίχ της «χρυσής βροχής», δηλαδή την ούρηση μπροστά του! Το ξενοδοχείο όμως είναι γνωστό πως βρίσκεται υπό διαρκή παρακολούθηση από την FSB  με κάμερες και μικρόφωνα.

Η αναφορά φθάνει και στην προεκλογική εκστρατεία για την Προεδρία των ΗΠΑ, όπου μιλά για «συνωμοσία μεταξύ του επιτελείου του Τραμπ και του Κρεμλίνου», η οποία είχε εγκριθεί στα υψηλότερα κλιμάκια, και στην οποία είχαν αναμιχθεί ρώσοι διπλωμάτες στις ΗΠΑ. Στόχος ήταν η Χίλαρι Κλίντον, για την οποία οι Ρώσοι διέρρεαν διάφορα ενοχοποιητικά στοιχεία στο WikiLeaks (όπως ένα τεράστιο αρχείο από emails της). Η συνεργασία μάλιστα επιτελείου του Τραμπ και Ρώσων ήταν αμοιβαία: Οι Ρώσοι υπονόμευαν την υποψηφιότητα της Κλίντον, την οποία απεχθανόταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ την ίδια στιγμή έπαιρναν στοιχεία από την ομάδα Τραμπ για τη δράση ρώσων ολιγαρχών στις ΗΠΑ.

Η υπόθεση βρίσκεται μόνο στην αρχή της, καθώς ήδη ο Τράμπ την διέψευσε κατηγορηματικά μέσω tweet, χαρακτηρίζοντας την αναφορά ως ψευδή και την όλη ιστορία ως πολιτικό «κυνήγι μαγισσών».



Πάντως η συγκεκριμένη αναφορά ήταν πάνω από ένα μήνα γνωστή σε κύκλους της Ουάσιγκτον, καθώς οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει μια σύνοψη της, τόσο στον Τραμπ όσο και στον Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη, ενώ μια κόπια είχε στείλει στον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν. Το θέμα ήταν πως αν και αρκετά ΜΜΕ την είχαν στη διάθεση τους, όπως ο Guardian, κανείς δεν προχωρούσε σε δημοσίευση καθώς ήταν αδύνατο να επαληθευθούν τα όσα γράφονται, τα οποία θα μπορούσαν να είναι επίσης μια καλοστημένη προβοκάτσια. 

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του δια του εκπροσώπου τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντά ότι δεν έχει διάθεσή της «φακέλους με πληροφορίες που να διακυβεύουν τη φήμη του Τραμπ» χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες των επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών προϊόν μιας «απόλυτης παραποίησης» που έχει στόχο να βλάψει τις διμερείς σχέσεις με την Ουάσινγκτον.

«Το Κρεμλίνο δεν έχει στην κατοχή του 'kompromat' για τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Πεσκόφ, χρησιμοποιώντας έναν όρο της εποχής της Σοβιετικής Ένωσης όταν έτσι χαρακτηρίζονταν οι ενοχοποιητικές πληροφορίες που συλλέγονταν σε βάρος προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενα εκβιασμού.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: