31.1.17

Ο Τραμπ τα βάζει και με τη Δικαιοσύνη...

Ο Τραμπ τα βάζει και με τη ΔικαιοσύνηΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρεμβαίνει και στη Δικαιοσύνη όπως φάνηκε από την απόφασή του να...
απολύσει την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς. Η Γέιτς είχε δώσει εντολή στους νομικούς του υπουργείου να μη στηρίξουν το διάταγμά του για τους περιορισμούς στη μετανάστευση.

Στη θέση της Γέιτς ο Τραμπ έβαλε τη Γενική Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια, Ντάνα Μποέντε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter.

Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι η Γέιτς «πρόδωσε» το τμήμα της Δικαιοσύνης αρνούμενη να επιβάλλει την έννομη τάξη με το διάταγμα του Τραμπ που είχε «σχεδιαστεί για να προστατέψει τους Αμερικανούς»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: