23.1.17

Όξυνση κατά πάντων…

Η όξυνση της κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση και η πλαγιομετωπική επίθεση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με στόχο τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς, αποτελούν τη...
νέα επικοινωνιακή τακτική του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αίσθηση ότι ενδεχόμενη ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς μπορεί να κόψει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία έχει εξεταστεί αναλυτικά στην Πειραιώς και έχει αποφασιστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να επισημαίνει και να καταγγέλλει την αμφίπλευρη κριτική της ΔΗΣΥ. Ο διμέτωπος αγώνας της Φώφης Γεννηματά, λένε στη Ν.Δ., λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι η χειρότερη από τη Μεταπολίτευση. Μάλιστα στη Ν.Δ. σκέφτονται να φέρνουν συνεχώς στην επιφάνεια το «λεφτά υπάρχουν» με στόχο να πλήξουν την πρόσφατη συνεργασία της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου και να υπονομεύσουν την προσπάθεια προσεταιρισμού απογοητευμένων ψηφοφόρων. Με τη συνεχή επίθεση της Ν.Δ. στον Γιώργο Παπανδρέου στέλνουν ένα σήμα προς την πλευρά Βενιζέλου και των τριών υπουργών που συμπλέουν με το Ποτάμι.

Ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία έχει στόχο από τη μια να πιέσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να εγκαταλείψει τις επιθέσεις εναντίον της Ν.Δ. και να συναχθεί μαζί της και από την άλλη πλευρά θυμίζει ότι αν ανεβάσει στροφές στην επιθετικότητά της μπορεί αυτό να έχει απώλειες στην εικόνα, κυρίως, του ΠΑΣΟΚ. Επίσης θέλουν να υπονομεύσουν οποιαδήποτε υπόνοια στρατηγικής σύγκλισης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν η πίεση αυξηθεί κατακόρυφα, θα καταστήσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αντίπαλο δυναμώνοντας την πολιτική της παρουσία.

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος ανέβασε στροφές στην κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση και με αφορμή τη χτεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή αξιοποίησε κάθε σημείο της επικαιρότητας προκειμένου να σχολιάσει την επικαιρότητα με αιχμηρό τρόπο: «Η κυβέρνησή σας δεν έχει κανέναν απολύτως ηθικό φραγμό. Είστε επικίνδυνοι για τη δημοκρατική ομαλότητα. Είστε το καθεστώς που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για το πώς θα κρατηθεί στην εξουσία. Ο πλουραλισμός, η δημοκρατία, η πολυφωνία είναι ισχυρότερες από σας. Τα σχέδιά σας θα καταρρεύσουν πολύ σύντομα», είπε μεταξύ άλλων εμμένοντας στη ρητορική του ότι η επιλογή Μουλόπουλου για τη διεύθυνση του ΔΟΛ στην πορεία αναζήτησης εξόδου από το οικονομικό αδιέξοδο αποτελεί σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για άλωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Κάνοντας έναν γενικό απολογισμό της κυβερνητικής θητείας του Αλέξη Τσίπρα επέμεινε στο ζήτημα των εκλογών: «Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την άνοδο Τσίπρα στην εξουσία. Αναρωτιέμαι αν έχετε οποιαδήποτε επικοινωνία με τη χώρα. Αν η Ελλάδα σήμερα συνεχίσει σε αυτόν τον καταστροφικό δρόμο, θα παραμείνει εξαρτώμενη από πιστωτές και εταίρους», είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εγκλωβίσει τη χώρα σε ένα τραγικό δίλημμα: «Το τραγικό δίλημμα στο οποίο μας έχετε εγκλωβίσει: τέταρτο μνημόνιο ή επαναφορά του σεναρίου Grexit. Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η χώρα έχει ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα. Εμείς γνωρίζουμε πώς να φέρουμε επενδύσεις και δουλειές. Το 2015 το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τον μονόδρομο των ριζικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος».

Η Ν.Δ. επιχειρεί να φύγει μπροστά από τα ζητήματα υπερδανεισμού της με αφορμή τις πληροφορίες για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στην προσεχή συνεδρίαση της επιτροπής θα αποδεχτεί να συνυπογράψει πόρισμα με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο αν εμπεριέχονται αναφορές και για την οικονομική κατάσταση του κυβερνώντος κόμματος και της εφημερίδας «Αυγή».

«Μετά το Βατερλό των τηλεοπτικών αδειών διά στόματος του κ. Λάππα, η κυβερνητική πλειοψηφία – με την πολυσέλιδη πρότασή της – ομολόγησε ότι από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που κατατέθηκαν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών στελεχών. Η Νέα Δημοκρατία από θέση αρχών μάχεται για τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή του τόπου. Γι’ αυτό είχε υπερψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς άλλωστε δεν είχε τίποτα να κρύψει. Αντιθέτως, η κυβέρνηση βγαίνει και πάλι βαριά τραυματισμένη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. και προσθέτει: «Όχι μόνο κατέρρευσε το λαϊκίστικο αφήγημά της, περί ύπαρξης του περιβόητου “τριγώνου διαπλοκής” με ευθύνη των παλαιών κομμάτων, αλλά αναδείχθηκαν σειρά ζητημάτων, που αφορούν τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες, αλλά και Μέσα Ενημέρωσης (“Αυγή”), στα οποία προέκυψε ότι είναι βασικός μέτοχος. Ως υπεύθυνο κόμμα μελετάμε σε βάθος την πρόταση της πλειοψηφίας και θα αναλύσουμε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας τις επόμενες ημέρες εντός της Επιτροπής. Με στοιχεία και γεγονότα».

Μόλις προχτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε σε εσωτερική αναδιοργάνωση αποδεσμεύοντας τον Γιάννη Οικονόμου, που επιθυμεί να πολιτευτεί, από υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, ορίζοντας στη θέση του τον Χρήστο Ταραντίλη, ενώ αναπληρωτές του ορίστηκαν η Μαίη Ζαννή, η Βασιλική Λοΐζου, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Νίκος Ρωμανός και ο Νίκος Σωτηρόπουλος...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: