11.1.17

Γεννηματά: Υπάρχει διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας...

Γεννηματά: Υπάρχει διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας«Είχαμε ένα δολοφονικό, τρομοκρατικό χτύπημα. Ήθελαν νεκρό εχθές αυτοί που έδρασαν ανενόχλητοι και...
αποχώρησαν ανενόχλητοι από την περιοχή μας», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Σε αντίθεση με την αποτελεσματικότητα που έδειξαν στην άμεση σύλληψη των δημοσιογράφων, στην περίπτωση μας δεν είχαμε ούτε καν ένα τηλέφωνο από τον αρμόδιο υπουργό» σημείωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας αυτήν τη στιγμή, το οποίο εντείνεται και εντείνεται γιατί υπάρχει έξαρση του οργανωμένου και του κοινού εγκλήματος. Αυτό δεν δημιουργήθηκε τώρα, θέλω να είμαι δίκαιη και ξεκάθαρη, αλλά εντείνεται και επιδεινώνεται ακριβώς γιατί υπάρχει η στάση της συγκεκριμένης κυβέρνησης, η απόλυτη παραίτηση και υποχώρηση από το κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί άβατα και δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς τους χώρους να δρουν ανενόχλητοι. Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση, όφειλε πράγματι ο υπουργός να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα στοιχεία που βρήκε, αν και θεωρώ ότι το έκανε και αυτό με καθυστέρηση αλλά όφειλε ταυτόχρονα να ασχοληθεί με αυτό που συνέβη στο ΠΑΣΟΚ και στους αστυνομικούς που ήταν στη φρουρά του. Διότι διαφορετικά εγώ συμπεραίνω ότι οι αστυνομικοί που ήταν στη φρουρά του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ, οι καταστηματάρχες, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των Εξαρχείων είναι τελικά αναλώσιμοι μπροστά στις απαιτήσεις ενός κομματικού ακροατηρίου».

«Για αυτό εμείς θα δράσουμε άμεσα, θα ζητήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη τη συγκρότηση ειδικής διακομματικής επιτροπής για τη δημόσια ασφάλεια, τρίμηνης διάρκειας, για να υπάρξει πόρισμα στο τέλος, να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και θα προσκαλέσουμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μία εθνική γραμμή για την ασφάλεια και την ανάκτηση του δημόσιου χώρου από την Πολιτεία και την κοινωνία» δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι «είναι ντροπή για τη χώρα μας, μας διασύρουν. Είναι απαράδεκτα αυτά που γίνονται στο θέμα των προσφύγων. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι λένε ψέματα, τώρα διαπιστώνουμε ότι είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν. Διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς και θέτουν και σε κίνδυνο τη ζωή όλων αυτών των ανθρώπων. Είναι ανίκανοι σε όλα τα επίπεδα»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: