23.1.17

Στον εισαγγελέα η εισβολή χρυσαυγιτών στο Πέραμα...

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα
Η δικογραφία, που σχηματίστηκε για καταλογισμό ποινικών ευθυνών σχετικά με την υπόθεση εισβολής μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, σε σχολείο στο Πέραμα, θα...
διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ως «ανεύθυνες», «αβάσιμες» και «ανακριβείς» τις πληροφορίες, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα με «πιο πρόσφατο κρούσμα τα δημοσιεύματα περί μη αυτεπάγγελτης επέμβασης των κρατικών αρχών».

Πλήθος διαμαρτυριών έχει προκαλέσει η εισβολή κλιμακίου της ναζιστικής οργάνωσης την περασμένη Τρίτη στο Δημοτικό νέου Ικονίου με τον «περιφερειάρχη» Πειραιά της Χ.Α. και συμπαραστάτες γνωστούς τοπικούς χρυσαυγίτες μεταμφιεσμένους σε «αγανακτισμένους γονείς».

Το Σάββατο διαδήλωσε στο Πέραμα η τοπική κοινωνία, η εκπαιδευτική κοινότητα, κόμματα της Αριστεράς, αντιφασιστικές οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες στέλνοντας το μήνυμα πως τα σχολεία είναι ανοιχτά για τα προσφυγόπουλα και πως οι μόνοι ανεπιθύμητοι στην κοινωνία μας είναι οι νεοναζί. 

Θυμίζουμε ότι παρά το κλίμα έντασης που δημιούργησε ομάδα χρυσαυγιτών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περάματος, όλες οι δημοτικές παρατάξεις συμφώνησαν στην ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των 25 προσφυγόπουλων από τη δομή του Σχιστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: