11.1.17

Σε επιφυλακή για το νέο κύμα χιονιά...

 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Νέα χιονόπτωση σε όλη την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται σήμερα, ωστόσο το φαινόμενο εκτιμάται ότι θα...
διαρκέσει περίπου τρεις με τέσσερις ώρες, λιγότερο, δηλαδή, από χθες. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι έτοιμος και πάλι για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ ήδη οι υπηρεσίες ξεκίνησαν από χθες να προμηθεύονται τη νέα ποσότητα τεσσάρων χιλιάδων τόνων αλατιού για τον αποχιονισμό.

«Στην Κεντρική Μακεδονία τα οδικά δίκτυα αρμοδιότητας της Περιφέρειας, με εντολή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, είναι όλα ανοιχτά. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στα επαρχιακά δίκτυα και τα ορεινά τμήματα των επαρχιακών ενοτήτων όπου το χιόνι ήταν πάνω από δέκα πόντους. Ογδόντα πέντε οχήματα παραμένουν και στις επτά περιφερειακές ενότητες επί 24ώρου βάσεως και κατάφεραν να κρατήσουν τα δίκτυα ανοιχτά» τονίζει ο κ. Στεργιάδης. Σημειώνει, ωστόσο, ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι -5 βαθμοί Κελσίου και οι συνθήκες παγετού παραμένουν.

Για το τμήμα της οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανίων, από τη γέφυρα της Βούλγαρη μέχρι την περιοχή Καρφούρ, όπου χθες το μεσημέρι ακινητοποιήθηκαν δεκάδες οχήματα λόγω του χιονιού στο οδόστρωμα, διευκρινίζει ότι «είχε πέσει αλάτι στο εν λόγω σημείο, ωστόσο ήταν τεράστιος ο όγκος των οχημάτων που συγκεντρώθηκε εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν μπορούσε να περάσει η αλατιέρα». Για τον λόγο αυτό συνέστησε στους πολίτες, τις επόμενες δύο μέρες που θα διαρκέσει το φαινόμενο, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ώστε να μην συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος οχημάτων σε συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες που μπορεί να φρακάρουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: