23.1.17

Ποιος οπλίζει το χέρι του Λαγού;...

O Λαγός, υπεύθυνος για τη δράση των ταγμάτων εφόδου του Πειραιά, στον Πυρήνα της Νίκαιας

Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Ψαρράς

Η Χρυσή Αυγή παίζει τα ρέστα της. Θορυβημένη από τα συντριπτικά ενοχοποιητικά στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά στη δίκη της, η ναζιστική οργάνωση δείχνει και πάλι τα...
νύχια της. Βάζει μπροστά τον γνωστό «ταγματάρχη εφόδου» Λαγό, αλλά δημοσιοποιεί και τα μέχρι σήμερα κρυμμένα στελέχη της στο δικαστικό σώμα. Η πρόκληση για τους θεσμούς και τη δημοκρατία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Τον λόγο έχουν πλέον τα δημοκρατικά κόμματα στη Βουλή, αλλά και η Δικαιοσύνη.

Χρειάστηκε να βρεθεί η Τατιάνα Στεφανίδου για να σώσει την τιμή του δημοσιογραφικού (και πολιτικού) κόσμου που στη μεγάλη του πλειονότητα μοιάζει να έχει ξεχάσει τι είναι η Χρυσή Αυγή και για ποια εγκλήματα κατηγορείται ο ηγετικός της πυρήνας. Αυτή τη φορά δεν έβγαλε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, ενώ και κάποια μέσα ενημέρωσης αντιμετώπισαν την υπόθεση με ειρωνικά σχόλια για τα «μεσημεριανάδικα», λες και ο αντιφασισμός πρέπει να εκδηλώνεται σε κάποιες ειδικές τηλεοπτικές ζώνες.
Ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος ανάμεσα στον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη (αριστερά) και τον περιφερειάρχη Πειραιά Γ. Λαγό (δεξιά)
Ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος ανάμεσα στον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη (αριστερά) και τον περιφερειάρχη Πειραιά Γ. Λαγό (δεξιά) 

Ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος ανάμεσα στον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη (αριστερά) και τον περιφερειάρχη Πειραιά Γ. Λαγό (δεξιά) | 
Αλλά αυτό που προξενεί τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι το θράσος με το οποίο κινούνται οι υπόδικοι χρυσαυγίτες, ζητώντας και τα ρέστα από όσους τολμούν να καταγγείλουν την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου. Και πετάνε στα μούτρα όσων άρχισαν να κολακεύουν τη ναζιστική οργάνωση επιχειρώντας να την «εξημερώσουν» (από τον Γ. Καρατζαφέρη ώς τον Π. Ψωμιάδη), ότι πλέον το πάνω χέρι στη δράση της το έχει ο Λαγός, ο πρωταγωνιστής δηλαδή όλων των βίαιων και αιματηρών επιθέσεών της που διερευνά το Κακουργιοδικείο.

Υστερα από μια πρώτη φάση, κατά την οποία ο Μιχαλολιάκος επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τον Λαγό, ο περιφερειάρχης του Πειραιά έχει αναδειχθεί πλέον σε άτυπο υπαρχηγό, επιχειρησιακό διοικητή αλλά και εκπρόσωπο του φίρερ Μιχαλολιάκου. Αυτός καθοδήγησε την εισβολή στο σχολείο, ο ίδιος εισέβαλε με τον Παναγιώταρο στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πάλι ο ίδιος στρογγυλοκάθισε δίπλα στον αρχηγό στη διεθνή «συνεδρίαση» ναζιστών που οργανώθηκε μέσα στο κτίριο της Βουλής και αναμεταδόθηκε από την ΕΡΤ. Αλλά ποιος είναι ο Λαγός;

Καθοδηγητής εγκλημάτων

Ο Λαγός είναι ο ιεραρχικά ανώτερος των πυρηναρχών του Πειραιά, δηλαδή ο υπεύθυνος για τη δράση όλων των ταγμάτων εφόδου της περιοχής.

Ακριβώς γι’ αυτό, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το τάγμα της Νίκαιας, ο Λαγός έχει ανταλλάξει πλήθος κλήσεων με τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη, πριν και μετά το έγκλημα, ενώ οι εφτά κλήσεις εντοπίζονται το χρονικό διάστημα που η επίθεση οργανώνεται και ξεκινάει. Και βέβαια περίπου 40 λεπτά μετά τη δολοφονία ξεχωρίζουν οι δύο κλήσεις του Λαγού με τον Μιχαλολιάκο.

Φυσικά ο Λαγός είναι αυτός που μόλις λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα την έχει προαναγγείλει στην καφετέρια «Αίνιγμα», όπως έχει άλλωστε από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος προαναγγείλει ήδη ένα μήνα πριν και τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην ίδια περιοχή.

Αλλά η απόλυτη γνώση του Λαγού για την τελευταία εγκληματική ενέργεια φαίνεται και από τα αλλεπάλληλα μηνύματα και τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με στελέχη της οργάνωσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: