23.1.17

Ο Παντελής Καψής απαντάει στην ΕφΣυν...

Αποτέλεσμα εικόνας για Παντελής Καψής
Η Ελευθεροτυπία, το Άλτερ και ο ΔΟΛ...
Το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ και στέλεχος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, Παντελής Καψής απαντάει στην Εφημερίδα των Συντακτών για...
ολοσέλιδο άρθρο της που τον εγκαλούσε γιατί δεν έσωσε την Ελευθεροτυπία και το Άλτερ. Την απάντηση δημοσιοποίησε ο ίδιος στο Facebook και την παραθέτουμε ασχολίαστη (αρμόδια γι΄αυτό είναι η ΕφΣυν):
"Κύριε διευθυντά
Στο φύλλο της Εφημερίδας σας την Παρασκευή, αφιερώνετε σχεδόν μια σελίδα στο πρόσωπο μου με την κατηγορία ότι την περίοδο που ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου (Δεκέμβριος 2011-Μάιος 2012) δεν "έσωσα" την Ελευθεροτυπία και τον Άλτερ.
Κατά την συντάκτρια του άρθρου αυτό μαρτυρά υποκρισία καθώς τότε υποστήριζα ότι.. η κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει σε ένα ζήτημα που αφορά τον τραπεζικό δανεισμό των δυο επιχειρήσεων ενώ σήμερα εγκαλώ την κυβέρνηση για το επαπειλούμενο κλείσιμο των Νέων και του Βήματος.
Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από σχετικό κείμενό μου, έχω υποστηρίξει δημόσια ότι η λύση για τον ΔΟΛ δεν μπορεί να είναι άλλη από την εκκαθάριση εν λειτουργία. Αυτό δηλαδή που γίνεται σήμερα.
Ποτέ δεν υποστήριξα ότι θα πρέπει να υπάρξει διακριτική μεταχείριση του ΔΟΛ. Απλώς επισήμανα την διγλωσσία της κυβέρνησης, που έχει αναγάγει τα κόκκινα δάνεια στον τύπο σε μείζον σκάνδαλο την ώρα που αναζητά ήπιες λύσεις για τα κόκκινα δάνεια στην οικονομία τα οποία είναι συγκριτικά και αναλογικά πολύ μεγαλύτερα. Σχετική ενημέρωση έχει κάνει ο κ. Στουρνάρας στη Βουλή. Διγλωσσία που πηγάζει από την εχθρική της διάθεση απέναντι σε όσα μέσα ενημέρωσης της κάνουν κριτική. Εκείνο που δεν είχα διανοηθεί είναι ότι αυτή η διαδικασία της εκκαθάρισης θα συνοδευόταν από τον διορισμό πολιτικού επιτρόπου στον ΔΟΛ ο οποίος φρόντισε, με τις προγραμματικές του δηλώσεις στην Αυγή, να προσδιορίσει ποια κριτική θα είναι πλέον ανεκτή στο νέο καθεστώς που θέλει να επιβάλει.
Φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη απέναντι στην οποία το σύνολο των ανθρώπων του τύπου οφείλουμε να αντιδράσουμε σθεναρά.
Το ότι η συντάκτρια σας αντί αυτού επέλεξε να σχολιάσει το άτομό μου, νομίζω ότι μαρτυρά σύγχυση προτεραιοτήτων, ενδεχομένως δε και διάθεση να αναλάβει ρόλο απολογητή της κυβέρνησης."

zoornalistas.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: