31.1.17

Να εξαλειφθεί ο κίνδυνος «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ...

ζητά ο Στ. Κούλογλου...

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» στην εκπομπή του Νίκου Σβέρκου και του Δημήτρη Κουκλουμπέρη, παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, στην οποία μεταξύ άλλων, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να...
μην αφεθεί στις πιέσεις των δανειστών να «πασοκοποιηθεί», κάτι που, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «εφαρμόζεται αυτήν την στιγμή και στο γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα και στο ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα».

Αναλυτικότερα, ο κ. Κούλογλου, ανέφερε στο «Κόκκινο» πως «οι δανειστές ζητούν όλο και περισσότερα πράγματα. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Υπάρχει ένα σχέδιο εδώ πέρα, να ρίξει την κυβέρνηση, γιατί ο Μητσοτάκης είναι πιο… ο άνθρωπός τους, είναι υπάκουος, δεν θα υπάρχουνε διαπραγματεύσεις, αντιρρήσεις κ.λπ. και θα κάνει δραστικά, αυτά που προσπαθούν να μας επιβάλλουν σταδιακά. Δηλαδή απότομη μείωση συντάξεων, μισθών αφορολόγητου, ομαδικές απολύσεις και οτιδήποτε άλλο. Αυτά που ζητάνε δηλαδή οι δανειστές, θα τα κάνει. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τον θέλουνε».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως ο άλλος λόγος που οι δανειστές επιθυμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ότι «υπάρχει ένα σχέδιο να κυριαρχήσει η δεξιά σε όλη την Ευρώπη. Κι εδώ πέρα, υπάρχει ένα σχέδιο, πιστεύω, από τους δανειστές, «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ εξηγεί τι εννοεί με τον όρο «πασοκοποίηση»:

«Η πασοκοποίηση έχει γίνει τώρα ένας διεθνής όρος και εφαρμόζεται αυτήν την στιγμή και στο γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα και στο ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα. Δηλαδή σε κόμματα της κεντρο-αριστεράς ή της αριστεράς που ανέλαβαν να εφαρμόσουνε πολιτικές που δεν τους αρμόζουν. Που δεν είναι στη φύση τους. Αυτά τα κόμματα, υποφέρουν πάρα πολύ κι έχουνε συρρικνωθεί, ακριβώς όπως συρρικνώθηκε και για τους παρόμοιους λόγους και το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Κούλογλου, συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αφεθεί στην «πασοκοποίηση» και πως πρέπει να διατηρηθεί ένας πολύ ισχυρός πόλος αριστεράς στην Ελλάδα.

«Όταν όμως γίνονται όλα αυτά και ζητάνε και παραπάνω μέτρα, τι άλλο έρχεται; Θα έρθει η αξιολόγηση και θα πούνε ότι όσων τα ονόματα αρχίζουν από «Τ» λ.χ. δεν θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Φεύγει Τσίπρας, Τσακαλώτος, δεν ξέρω εγώ ποιός άλλος. Δεν γίνεται έτσι, δεν πάει έτσι, δεν πάει έτσι πουθενά. Αυτά τα πράγματα μπορεί να τα κάνει μόνο η δεξιά που ήδη έχει μια παράδοση υπακοής προς τις ξένες δυνάμεις κ.λπ. Δεν έχει η αριστερά τέτοια παράδοση», προσθέτει ο Στέλιος Κούλογλου στη συνέντευξή του στο «Κόκκινο».

Για την πιθανότητα εκλογών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στον Radio 984 Κρήτης, χαρακτηρίζοντές τες ως «πολιτική και οικονομική οπισθοδρόμηση».

«Αν εκλεγεί ο Μητσοτάκης, θα εφαρμόσει πολιτική σοκ και δέος, δηλαδή θα εφαρμόσει ότι ζητούν οι δανειστές από τις πρώτες 100 μέρες», δήλωσε ο κ. Κούλογλου, προσθέτοντας πως στην περίπτωση που οι δανειστές θέλουν ανατροπή της κυβέρνησης, θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας το καλοκαίρι στην Ελλάδα:

«Αλλά αν οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να μας πάνε σε εκλογές και να ανατρέψουν την κυβέρνηση μέσα από τη μακρόχρονη φθορά της, φτάνοντάς μας σε συνθήκες ασφυξίας το καλοκαίρι, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη […] Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, θα οδηγηθούμε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας ως το καλοκαίρι και βέβαια πριν τις γερμανικές εκλογές του Σεπτέμβρη. Θα πρέπει να ληφθούν συντομότερα αποφάσεις και να γίνουν προβλέψεις με βάση τη στρατηγική των δανειστών και το συσχετισμό των δυνάμεων της Ευρώπης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: