10.12.16

Βουλγαρία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών...


...από τον εκτροχιασμό φορτηγού τρένου...
 Πέντε νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον εκτροχιασμό εμπορικού τραίνου στη βορειοανατολική Βουλγαρία.
Τουλάχιστον...
πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό ενός φορτηγού τρένου που προκάλεσε έκρηξη στο χωριό Χιτρίνο της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν περίπου 20 κτίρια, ανέφερε η αστυνομία.

Τουλάχιστον τρία από τα θύματα παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και ο αριθμός τους πιθανότατα θα αυξηθεί, σύμφωνα με τις αρχές.

«Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα θύματα», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό, που βρίσκεται περίπου 280 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Σόφια και όπου κατοικούν περίπου 800 άνθρωποι.

Από τον εκτροχιασμό και την έκρηξη που σημειώθηκε στο φορτηγό τραίνο έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 20 γειτονικά κτίρια στο χωριό Χιτρίνο, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα. 
«Η έκρηξη έχει προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν αναμένουμε δεύτερη έκρηξη, όμως οι κάτοικοι απομακρύνονται από το χωριό», πρόσθεσε ο Νικόλοφ, ο οποίος είναι επικεφαλής πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας της αστυνομίας.

Περίπου 150 πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβήσουν την πυρκαγιά και αναζητούν επιζώντες στα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων. Μέχρι στιγμής 12 άνθρωποι έχουν διασωθεί και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: