9.12.16

Κόντρα Τσακαλώτου - Οικονόμου στη Βουλή...


Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτηση για τον προϋπολογισμό, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών...
Ευκλείδη Τσακαλώτου και του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Βασίλης Οικονόμου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λέει «ψέματα» ότι δίνει περισσότερα χρήματα για την υγεία». Πρόκειται για «πολιτική απάτη», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «κοροϊδεύει τον κόσμο».

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε προσωπικά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο κάνοντας λόγο για «νεοφιλελεύθερα ακροδεξιά κοψίματα».

«Δεν ντρέπεσαι;» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας το ύφος και τους ισχυρισμούς του Οικονόμου. «Θα μας πεις και τι ύφος θα έχουμε; Αλλού θα κάνεις υποδείξεις», φώναξε ο Βασίλης Οικονόμου.



Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις 4.000 προσλήψεις στην υγεία και στα χρήματα που προβλέπει ο προϋπολογισμός για την Υγεία.

«Δεν ξέρετε να διαβάζετε ούτε τον προϋπολογισμό», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένες σελίδες. Ο υπουργός Οικονομικών τον παρέπεμψε στις σωστές σελίδες όπου αναφέρονται οι δαπάνες για την υγεία και την κοινωνική πολιτική.



Ειδικότερα ανέφερε την σελίδα 111 και 112 για τη χρηματοδότηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, τα 300 εκατ. για παιδεία και υγεία, την αύξηση δαπανών στα νοσοκομεία κατά 200 εκατομμύρια.

«Καταλαβαίνω τον θυμό σας γιατί και εγώ αν είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ γιατί το πρώτο Μνημόνιο ήταν δεξιό και είχα πάει στην ΔΗΜ.ΑΡ και μετά στη Ν.Δ του Μητσοτάκη να λέω ότι θα μειώσω φόρους για να μην έχουμε παιδεία και υγεία έτσι θα ένιωθα. Τα συγχαρητήριά μου» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο κ. Οικονόμου του απάντησε «να ξαναπάτε στην Αγγλία για εξετάσεις. Είναι αγωγή αυτή όταν στριμώχνεστε να το πηγαίνετε στο προσωπικό όπως οι κυριούλες;».

«Δεν ξέρετε να διαβάζετε. Οι συνεργάτες μας είναι διαθέσιμοι να σας κάνουν δίωρα μαθήματα σήμερα το απόγευμα, αύριο το πρωί και αύριο το απόγευμα να μάθετε τι λέει ο προϋπολογισμός», του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: