11.12.16

"Ο Ερντογάν θέλει να διεκδικήσει μέχρι το μέσον της Κρήτης"...

Ο καθηγητής Γεωγραφικής Οικονομίας και Γεωπολιτικός Αναλυτής Ιωάννης Μάζης, μίλησε στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, για το "παιχνίδι" που παίζει ο Σουλτάνος στο Αιγαίο, και τις...

μετέωρες σχέσεις του με την Τουρκία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Οπως ανεφερε:

Η Ανατολική Μεσόγειος μέχρι και την Κρήτη, είναι νωστό οτι εχει ενδείξεις σοβαρες για τεράστιες ποσότητες φυσικου αερίου. 
Αυτό που θέλει ο Ερντογάν είναι επειδή δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας και επειδή θέλει να προσφέρει στο εσωτερικό της χώρας του κάποια νίκη, να εκτίνει τις διεκδικήσεις του προς το Αιγαίο, όπως και προς το Νότο, μέχρι το μέσον της Κρήτης. Αυτά έχουν την μορφή ανατολίτικου παζαριού. Βεβαίως ο Ερντογάν στηρίζεται σε ανύπαρκτα στοιχεία.
Αμεση απειλή για την πατρίδα μας υπάρχει. Σαφώς και υπάρχει. Οποιος δεν αντιλαμβάνεται, πως, ο Ερντογάν συμπεριφέρεται ως πληγωμένο και παγιδευμένο ζώο,  και μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, είναι αφελής.
O Eρντογαν έχει το εσωτερικό μέτωπο με την τρομοκρατία του PKK, με την τρομοκρατία των τζιχαντιστών. Εχει την μετέωρη σχέση με την Ρωσία, αλλά και χαλασμένες σχέσεις και με τις ΗΠΑ και με την Ευρώπη. Αρα, για να δημιουργήσει καλύτερη εικόνα στο εσωτερικό, πρεπει να μεγαλώσει την Τουρκία όσο μπορεί. Ετσι ώστε να ερθει στην θέση του Κεμάλ. Να γίνει ο νέος Οθωμανός Κεμάλ. Να καταργησει την κεμαλική κληρονομία και να μπορέσει να γίνει ο Σουλτάνος της περιοχης.
Αυτό που χρειάζεται από την δική μας πλευρά, είναι εθνική ενότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: