30.11.16

Νέα στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Nikos Libertas / SOOC
Ποιες ώρες τραβά χειρόφρενο...

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι στάσεις εργασίας στον Ηλεκτρικό.

Συγκεκριμένα το σωματείο ηλεκτροδηγών εξήγγειλε για...
σήμερα Τετάρτη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. και την Παρασκευή (2/12) από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

«Η έναρξη μιας απεργίας αποτελεί την ύστατη λύση διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας» διευκρινίζει η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ σε ανακοίνωσή της με την οποία απευθύνθηκε στο επιβατικό κοινό,. Όπως επισημαίνει κατά την 96χρονη παρουσία της στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει ξεκινήσει μια απεργιακή κινητοποίηση χωρίς να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου, χωρίς ενημέρωση όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των επιβατών. Τονίζει ότι δεν μετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, για τις οποίες αναφέρει ότι «δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων».

«Είναι σαφές ότι η προκήρυξη αυτών των απεργιών μπορεί να ερμηνευτεί και ως άρνηση διαλόγου για το μείζον ζήτημα της διατήρησης ενιαίας της εταιρείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης εργαζομένων και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει με «σχέδιο και ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες τον δρόμο για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, χωρίς πισωγυρίσματα από αδιέξοδες, αλυσιτελείς, αποσπασματικές κινήσεις»...









Δεν υπάρχουν σχόλια: