30.11.16

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και κατολισθήσεις στο Ηράκλειο...

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και κατολισθήσεις στο ΗράκλειοΠροβλήματα στην πόλη και σε διάφορες άλλες περιοχές του νομού Ηρακλείου προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, καθώς...
αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Κυρίως επλήγησαν η περιοχή Γιόφυρο του Ηρακλείου, η Φοινικιά, οι Μαλάδες, ο Άη Γιάννης Χωστός προς το Τσαλικάκι, το Γάζι και τα Καλέσσα.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο Γιόφυρο και σε άλλα σημεία του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων.

Επίσης, σε γεφυράκι που βρίσκεται κάτω από την εθνική οδό είχαν εγκλωβισθεί οδηγοί με τα ΙΧ. Άμεση ήταν επέμβαση της ΕΜΑΚ, που απομάκρυνε τα οχήματα από το σημείο όπου είχαν ακινητοποιηθεί και βοήθησε τους εγκλωβισμένους οδηγούς να βγουν με ασφάλεια. Σε διάφορα σημεία του νομού έχουν προκληθεί και κατολισθήσεις.

Σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων βρίσκονται η Πυροσβεστική και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο μεταξύ, προβλήματα, κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις και στα Χανιά.

Λόγω της βροχής, παρατηρούνται μποτιλιαρίσματα και διπλοπαρκαρίσματα σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.

Στη γέφυρα Βαμβακοπούλου και στη διασταύρωσή της με την εθνική οδό συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ ποσότητες νερού συγκεντρώθηκαν και σε μέρος της εθνικής οδού από τον κόμβο Μουρνιών προς τον κόμβο Βαμβακοπούλου.

Στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Χανίων στο ύψος του Αγίου Φανουρίου αναφέρθηκαν μικρής έκτασης καταπτώσεις χωμάτων.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων, της αντιπεριφέρειας, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτες ανάγκες

Στη Λέσβο, συγκροτήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Επιτροπή Εκτίμησης και Καταγραφής Ζημιών στις επιχειρήσεις όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Λέσβου, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 28ης και 29ης Νοεμβρίου.

Οι πληγέντες επιχειρηματίες και επαγγελματίες καλούνται να καταθέσουν σχετική αίτηση απευθυνόμενοι προς τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

Και στη Ζάκυνθο, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να κηρύξει την τοπική Περιφερειακή Ενότητα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, κατολισθήσεις κλπ) στις 26 Νοεμβρίου...

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: