21.10.16

Reuters: Ο Τσίπρας θα κάνει ανασχηματισμό...


Ποιοι υπουργοί μπορεί να φύγουν...

Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να θέσει στο περιθώριο υπουργούς «που...
αποτελούν εμπόδια» στη συμφωνία για το χρέος, αλλά και πιθανές επιπλοκές στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών βλέπει το Reuters σε τηλεγράφημά του για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο τουλάχιστον τρεις ελληνικές κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι είναι πιθανή η απομάκρυνση του Πάνου Σκουρλέτη από την κυβέρνηση, καθώς και η μετακίνηση του Νίκου Παππά σε άλλο υπουργείο στην περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ο Σκουρλέτης μπορεί να αντικατασταθεί»

Συγκεκριμένα, κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters φέρεται να είπε ότι ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αντιτίθεται σε καίριες ιδιωτικοποιήσεις που ζητούν οι πιστωτές, είναι μεταξύ των υπουργών που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν. Αντιθέτως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παραμείνει στη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.

Δεύτερος έλληνας αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ότι ο Τσίπρας ετοιμάζει την κίνησή του εδώ και καιρό αλλά ακόμη δεν έχει ακόμη λάβει τελική απόφαση, ενώ τρίτη κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι ο ανασχηματισμός παρότι δεν αναμένεται να είναι ευρύς, θα επηρεάσει τη δομή των υπουργείων.

«Το ΣτΕ κρίνει τη μετακίνηση Παππά»

Το Reuters, συνδέει τον ανασχηματισμό και με τις εξελίξεις στο μέτωπο των τηλεοπτικών αδειών και αναφέρει ότι η δικαστική απόφαση επί της συνταγματικότητας του νόμου θα καθορίσει το εάν ο Νίκος Παππάς θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.

«Η απόπειρα περιορισμού των τηλεοπτικών καναλιών θα μπορούσε επίσης να εκπυρσοκροτήσει», γράφει το Reuters αναφερόμενο στις επικείμενες συνεδριάσεις του ΣτΕ που θα κρίνουν τη συνταγματικότητα του νόμου.

Και, επικαλούμενο επίσης κυβερνητική πηγή, προσθέτει ότι αυτό θα καθορίσει εάν ο πιο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.

«Το θέμα των αδειών θα μπορούσε να μετατραπεί από success story σε καταστροφή» φέρεται να δήλωσε άλλη πηγή. 

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: