4.10.16

Το Brexit δεν θα είναι «οικονομικά ανέμελο»...

Λονδίνο: Το Brexit δεν θα είναι «οικονομικά ανέμελο»…βουλιάζει η λίρα...
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει για την οικονομία να θεσπιστεί χρονοδιάγραμμα για το Brexit, σημειώνοντας πως η διαδικασία εξόδου δεν θα είναι «ανέμελη πλεύση».

Την ίδια ώρα, η βρετανική λίρα υποχωρεί ξανά σε...
ναδίρ 30ετίας φτάνοντας στην περιοχή του 1,277 δολαρίου -έστω κι αν τα βρετανικά χρηματιστήρια βρίσκονται σε υψηλό 16μήνου.

Η βρετανική κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον διαφάνηκε από το συνέδριο των Συντηρητικών, σκοπεύει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 να έχει «πατήσει το κουμπί» του Brexit, ενεργοποιώντας το άρθρο 50 των Ευρωπαϊκών Συνθηκών (το οποίο πυροδοτεί διαδικασία εξόδου που μπορεί να φτάσει, αρχικά, μέχρι τα δύο χρόνια).

Καθώς οι αναφορές της Μέι πως δεν θα επιδιώξει σχέση α λα νορβηγικά ή ελβετικά αφήνουν αρκετές αβεβαιότητες για το τι θα γίνει με την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, η πρωθυπουργός προσπάθησε ξανά την Τρίτη να σημειώσει ότι το Λονδίνο θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή συμφωνία και υπογράμμισε πως πολλές χώρες έχουν ενδιάφερον για όσο το δυνατόν στενότερες εμπορικές σχέσεις με τη Βρετανία.

«Η έξοδος δεν θα είναι ανέμελη πλεύση για την οικονομία» ανέφερε τη Δευτέρα η Μέι. Ωστόσο, τόνισε ότι «υπάρχει αριθμός χωρών που λένε ότι θέλουν εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία στην εποχή μετά το Brexit», ενώ σημειώσε επίσης ότι «θέλει να δει την ειδική σχέση με τις ΗΠΑ να συνεχίζεται».

«Είναι σημαντικό το χρονοδιάγραμμα για το άρθρο 50 ώστε να καθησυχαστούν οι επιχειρήσεις» σημείωσε η Μέι.
Πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: