21.10.16

Μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων από τον Φώτη Μπόμπολα...

mpompolasΣε μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων από τον δημοσιογραφικό όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ» προχώρησε ο Φώτης Μπόμπολας, στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσης» του ομίλου. Μέσα σε...
ελάχιστα 24ωρα βρέθηκαν στο δρόμο 5 δημοσιογράφοι και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα κακά νέα θα σταματήσουν εκεί.

Ειδικότερα απολύθηκαν η Μαίρη Μπενέα, ο Νίκος Μουρδουκούτας, ο Χρήστος Οικονόμου, η Αγγελική Μαρίνου και ο Γιώργος Αποστολίδης.

Ο ιδιοκτήτης του «Πήγασου» έχει υιοθετήσει τακτική καταγγελιών των συμβάσεων εργασίας με προειδοποίηση. Έτσι, δεν θα πληρώσει ολόκληρη την αποζημίωση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φώτης Μπόμπολας έλαβε 80 εκατ ευρώ δάνειο τον Απρίλιο για τον «Πήγασο».

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις απολύσεις

Την «παράνομη και αντεργατική» απόλυση δημοσιογράφων από τον όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ» καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία «Πήγασος» κατήγγειλε τις συμβάσεις εργασίας των δημοσιογράφων που απέλυσε για να αποφύγει την καταβολή πλήρους αποζημίωσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τις καταιγιστικές εξελίξεις που συμβαίνουν στον όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ», όπου στα πλαίσια της τακτικής της «αναδιάρθρωσης» μέσα σε λίγες μέρες έχουν απολυθεί πέντε συνάδελφοι!
Η εργοδοσία προέβη στην παράνομη και αντεργατική απόλυση των συναδέλφων Μαίρης Μπενέα, Αγγελικής Μαρίνου, Νίκου Μουρδουκούτα, Γιώργου Αποστολίδη και Χρήστου Οικονόμου, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας και αβεβαιότητας στο σύνολο των συναδέλφων, οι οποίοι μετά τις μειώσεις που έχουν τα τελευταία χρόνια υποστεί, τώρα βιώνουν την αίσθηση της απόλυτης ανασφάλειας μπροστά σε αυτό το κύμα των «εκκαθαρίσεων».
Η εργοδότρια εταιρεία, εντελώς καταχρηστικά εφαρμόζει και την καινοφανή τακτική καταγγελιών των συμβάσεων εργασίας με προειδοποίηση, προκειμένου να αποφύγει την καταβολή της πλήρους αποζημίωσης των συναδέλφων παρά την υπερδεκαετή προσφορά τους στα Μέσα του Ομίλου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων, την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους, τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των συναδέλφων και της επαγγελματικής τους υπόστασης, που πλήττονται με τις ενέργειες της εργοδοσίας»...

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: