21.10.16

Παππάς: Δυσάρεστη εξέλιξη για τη λειτουργία της Δημοκρατίας...

Παππάς: Δυσάρεστη εξέλιξη για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος
εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος...

Στην παραδοχή ότι εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό θα είναι μια κακή εξέλιξη, προχώρησε ο υπουργός Eπικρατείας Νίκος Παππάς.

Οπως εξήγησε σε συνέντευξή του στον...
Real FM, «αυτό θα είναι δυσάρεστη εξέλιξη όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Το ίδιο το ΣτΕ έχει κατακρίνει την κατάσταση που υπήρχε μέχρι τώρα». Πάντως, εμφανίστηκε σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει απόφαση την ερχόμενη Τετάρτη, που συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ για το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα μου προξενούσε μεγάλη έκπληξη να ολοκληρωθεί η διαδικασία την Τετάρτη».

Οπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, «εμείς έχουμε ολοκληρώσει έναν διαγωνισμό. Εχουμε αποδείξει ότι το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει χρήματα, ότι υπήρχαν επενδυτές που ήθελαν να καταθέσουν τον οβολό τους, τους πολλούς οβολούς τους, και ότι όλη αυτή η διαδικασία δεν έγινε για 27 χρόνια, ενώ θα μπορούσε να είχε γίνει», κάνοντας λόγο για υποκριτική στάση της αντιπολίτευσης. Επικαλέστηκε μάλιστα τις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι και συνταγματικός να βγει ο νόμος, η ΝΔ θα τον ακυρώσει εάν έρθει στην εξουσία.

Σε ερώτηση για το εάν υπήρξαν εσκεμμένα «χτυπήματα» στον διαγωνισμό, για να ανέβει το ποσό, ο κ. Παππάς είπε ότι «δεν τεκμαίρεται ότι υπήρξαν χτυπήματα για να ανεβάσουν το ποσό». «Ετσι όπως ήταν δομημένος ο διαγωνισμός, ήταν αδύνατον να ανεβάζει την τιμή κάποιος εσκεμμένα. Κάθε φορά που οι συμμετέχοντες πάταγαν το κουμπί, έπαιρναν την εκτύπωση, έβαζαν σφραγίδα και υπογραφή, το ποσό το εννοούσαν. Καμία αρρυθμία δεν υπήρξε», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, δε, για το αν μετανιώνει για κάτι, αναφορικά με τον αριθμό των αδειών, ο κ. Παππάς είπε: «Η εκλογή μας δεν μπορούσε να γίνει με την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Θέσεις χάνονταν και θα χάνονταν αν δεν είχαμε κάνει αυτήν την παρέμβαση». Και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ήδη εισπράξει 90 εκατομμύρια και για πρώτη φορά υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον και υπάρχει τέτοια κριτική».

Για την επίμαχη τροπολογία για τους μη αδειοδοτημένους σταθμούς, ανέφερε πως «είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε βελτιώσεις και αλλαγές εφόσον προσέλθουν ολοι στο τραπέζι του διαλόγου. Και την επόμενη εβδομάδα μπορούμε να κάνουμε επαφές, στην πράξη όμως δεν μπορούμε να ακυρώσουμε αυτήν την προσπάθεια που έχουμε κάνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο».

Τέλος, μιλώντας για το ενδεχόμενο να επιστραφούν χρήματα στους νέους υπερθεματιστές, τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη, υπογράμμισε: «Αυτό θα είναι μια κακή οικονομικά απόφαση για το Δημόσιο και θα πάρει τα χρήματα από δράσεις κυβερνητικές που αφορούν ανθρώπους με χαμηλή οικονομική δυνατότητα. Επίσης, θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που το ίδιο το δικαστήριο έχει χαρακτηρίσει μη συνταγματικό»...

iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: