31.10.16

Παππάς: "Δεν είναι τυχαία, ούτε η δημοσίευση του «Ελεύθερου Τύπου»...

Νίκος Παππάς
...ούτε τυχαία η στοχοποίηση του προσώπου μου από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Είναι, νομίζω μία αποτυχημένη προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας"...
Απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» που τον θέλει να έχει ταξιδέψει στη Βενεζουέλα το 2013 με τον δικηγόρο  Αρτέμη Αρτεμίου έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με...
συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real FM.


«Νομίζω ότι πρόκειται για μία προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτό το ταξίδι προφανώς και έχει γίνει, υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει προκύψει τίποτα. Τότε, υπήρχε μία διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό. 
«Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι δεν είναι τυχαία ούτε η δημοσίευση αυτή η συγκεκριμένη, ούτε τυχαία η στοχοποίηση του προσώπου μου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι, νομίζω μία αποτυχημένη προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας. Σήμερα είναι η ημέρα διάσκεψης των προέδρων και προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ και όποιος αφήνει τέτοιου τύπου υπονοούμενα καλά θα κάνει να απολογηθεί και να εξηγήσει γιατί τρέχαν οι βουλευτές της ΝΔ πανικόβλητοι προς την έξοδο όταν η κυβέρνηση μας έφερε τη ρύθμιση που απαγορεύει τη συμμετοχή σε οποιουδήποτε τύπου εταιρείας του εξωτερικού των πολιτικών προσώπων». 

 Σε τι διαφέρει η πρόταση της Ν.Δ. για τα κανάλια

Ο υπουργός Επικρατείας σταχυολογεί τις δύο μοναδικές επί της ουσίας διαφοροποιήσεις που προτείνει η Νέα Δημοκρατία για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο η Νέα Δημοκρατία διαφοροποιείται στο ότι καταργεί το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι, και αντικαθιστά τον διαγωνισμό από «αδειοδοτική διαδικασία», η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

«Κροκοδείλια τα δάκρυα της Ν.Δ. για τους εργαζόμενους, λοιπόν. Ειλικρινή τα δάκρυά της για τους καναλάρχες», συμπεραίνει ο υπουργός και εξηγεί ότι, κατά τα άλλα, η πρόταση νόμου της Ν.Δ. επαναλαμβάνει, προς το χαλαρότερο, τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος 4339/15, στα άρθρα 1-15.


«Σε αυτά ακριβώς τα άρθρα τα οποία η Ν.Δ. θέλει να καταργήσει. Σε αυτόν ακριβώς το νόμο, ο οποίος -στις βασικές του διατάξεις- υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία σημαντικά ευρύτερη της κυβερνητικής», καταλήγει ο κ. Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: