24.9.16

Μετά τους γιδοβοσκούς, βρέθηκε και αχυράνθρωπος του Καλογρίτσα...

Τα κανάλια κάνουν ρεπορτάζ...

Νέες καταγγελίες για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Χρήστου Καλογρίτσα είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς 52χρονος ναυτικός καταγγέλλει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha ότι...
χρησιμοποιήθηκε ως «αχυράνθρωπος» για τις φορολογικές του παραβάσεις.

«Ο Χρήστος Καλογρίτσας με χρησιμοποίησε σαν αχυράνθρωπο για να καλύψει τις φορολογικές του παραβάσεις», δήλωσε ο 52χρονος καπετάνιος στον τηλεοπτικό σταθμό. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο ναυτικός, ο κ. Καλογρίτσας παραπέμφθηκε από την εισαγγελία εφετών Πειραιά σε δίκη για κακουργηματική έκδοση εικονικών τιμολογίων της ναυτιλιακής εταιρείας Παλμόζα. Ο Χρήστος Καλογρίτσας ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και δύο συγκατηγορούμενοί του εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία, υπό την έννοια ότι αφορούσαν ανύπαρκτες συναλλαγές, τελώντας συνολικά 91 φορολογικές παραβάσεις. Ο ναυτικός δέχθηκε πριν χρόνια την πρόταση στενού συνεργάτη του Καλογρίτσα, να γίνει ο νόμιμος εκπρόσωπος off shore εταιρείας πίσω από την οποια, όπως υποστηρίζει ο 52χρονος, κρυβόταν ο Χρήστος Καλογρίτσας.

«Με ήθελαν ως παρένθετο πρόσωπο, ως αχυράνθρωπο, που εν αγνοία του θα φορτωνόταν από την τυπική του θέση στην εταιρεία, όλες τις παράνομες ενέργειες άλλων. Τις χρέωσαν σε μένα για να γλιτώσουν, Οι δύο εταιρείες ήταν δύο τσέπες των ίδιων ατόμων», υποστηρίζει ο 52χρονος, σύμφωνα πάντα με τον Alpha.

Στην πρώτη έρευνα του ΣΔΟΕ, ο ναυτικός καταγγέλει ότι εξαφανίστηκαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που είχε προσκομίσει και έδειχναν ότι πίσω από τις εταιρείες που πουλήθηκαν και νοικιάστηκαν τα πλοία, ήταν τα ίδια πρόσωπα. «Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των πλοίων,ο Καλογρίτσας και ο συνεργάτης του, μίσθωναν στους εαυτούς τιους την εκμετάλλευση των πλοίων και εμφάνιζαν εμένα ως δήθεν νόμιμο εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας αν και γνώριζαν ότι αποκλειστικά και μόνο εκτελούσα τις εντολές τους», τονίζει.

Ο ναυτικός σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δηλώνει ότι φοβάται για τη ζωή του, λέγοντας πως «πριν την αποκάλυψη των στοιχείων στη δικαιοσύνη, ήμουν πολύ φοβισμένος για τις τυχόν συνέπειες για εμένα και την οικογένειά μου.  Ο κ.Καλογρίτσας δεν ήταν μόνο ένας οποιοσδήοποτε απλά μεγάλος επιχειρηματίας, αλλά και ένας άνθρωπος με πολλές γνωριμίες σε διάφορους κύκλους». Ο Καλογρίτσας, πάντως, υποστήριξε στον ανακριτή ότι δεν γνωρίζει τον 52χρονο ναυτικό.

«Μπορώ να περιγράψω λεπτομερώς το χώρο του γραφείου του, όπου δέσποζε ένα εντυπωσιακό πορτρέτο του Άρη Βελουχιώτη, ένα μπιλιάρδο και ένα έπιπλο γραφείου πολύ μεγάλων διαστάσεων», απαντά ο ναυτικός.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: