24.9.16

Ο Τσίπρας αντιμέτωπος με προσωπικές στρατηγικές...


Αν προσπαθήσει κανείς να θυμηθεί την πλήρη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου θα δυσκολευτεί γιατί είναι αρκετοί όσοι κρύβονται για να μη φθαρούν αλλά και εκείνοι που...
δεν έχουν τι να πουν γιατί στερούνται ουσιαστικών αρμοδιοτήτων. 

Η περίπτωση Φίλη είναι πολύ χαρακτηριστική: Ο υπουργός Παιδείας βρίσκεται σε σύγκρουση με την Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία και οι σύντροφοί του στη μεγάλη πλειοψηφία τους πλένουν τα χέρια τους. 

Η γενική εικόνα είναι ότι στα δύσκολα διαπιστώνονται τάσεις απόσυρσης και διακριτικής διαφοροποίησης προς αποφυγή του πολιτικού κόστους. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει εντυπωσιακή εχεμύθεια και γι' αυτό δεν δημοσιοποιούνται εύκολα οι διαφωνίες στο επιτελείο του πρωθυπουργού που έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για τη συνοχή της κυβέρνησης με όλα τα ιδιωτικά κανάλια απέναντί της και την αξιωματική αντιπολίτευση σε πλήρη εγρήγορση. 

Και τι δεν έχει συμβεί το τελευταίο δεκαήμερο: 

Εκεί που από το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσαν να πείσουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης δεν «άδειασε» τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η λύση για το χρέος αργεί, παρενέβη ο ΥΠΟΙΚ Ευ. Τσακαλώτος για να ρίξει λάδι στη φωτιά με τη φράση «υπάρχουν ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν γιατί αν απαντηθούν είναι σαν να βαράς τον φίλο σου». 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο tvxs.gr πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: