24.9.16

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στις ΗΠΑ...

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στις ΗΠΑ -Τουλάχιστον 4 νεκροί, διέφυγε ο δράστης [εικόνα]Τουλάχιστον 4 νεκροί, διέφυγε ο δράστης...

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Ο δράστης της επίθεσης...
διέφυγε, σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις 19.30' τοπική ώρα Παρασκευής (06.30 το πρωί στην Ελλάδα) στο Cascade Mall στο Μπέρλινγκτον της Ουάσινγκτον, περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ.

Η αστυνομία αναζητά τον δράστη, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει κι άλλος ύποπτος που εμπλέκεται στην επίθεση. Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους όσο συνεχίζονται οι έρευνες, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του δράστη, ο οποίος καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας.

Χαοτικές σκηνές στο εμπορικό κέντρο

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν χαοτικές στιγμές στο εμπορικό κέντρο, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

Η Μπράντι Μοντρέιλ ήταν στον κινηματογράφο, όταν τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να φύγουν. «Δεν ήξερα τίποτα. Μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε αμέσως όλοι», είπε στο CNN. Αρχικά σκέφτηκε ότι πρόκειται για άσκηση ασφαλείας. «Αμέσως όμως σκέφτεσαι τι έγινε στην Ορόρα, στο Κολοράντο, και αρχίζεις να κινείσαι πιο γρήγορα», είπε αναφερόμενη στους πυροβολισμούς σε κινηματογράφο το 2012, με 12 νεκρούς.

Οταν βγήκε έξω, είδε πολλά περιπολικά, αλλά όχι αστυνομικούς. «Δεν ξέραμε αν ήταν πυρκαγιά, οπότε ψάχναμε για καπνό. Μετά εμφανίστηκαν αστυνομικοί και μας ρωτούσαν αν είδαμε κάτι. Ένας μας φώναζε να φύγουμε γρήγορα», περιέγραψε.

Φωτογραφία: Twitter, πηγή iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: