31.8.16

Στο δήμο Καισαριανής παραχωρείται ο χώρος του Σκοπευτηρίου...

Στο δήμο Καισαριανής παραχωρείται ο χώρος του ΣκοπευτηρίουΣτο δήμο Καισαριανής παραχωρείται ο ιστορικός χώρος του Σκοπευτηρίου, όπως προκύπτει από τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρήστος Σπίρτζης και ...
Τρύφων Αλεξιάδης.

«Απολύτως θετική» χαρακτήρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος της πόλης Ηλίας Σταμέλος.
«Η αποκατάσταση της ιερότητας του χώρου», προσθέτει ο κ. Σταμέλος προχωρά ικανοποιητικά, με τα πρώτα βήματα να ξεκινούν το 1984, μετά από πολυήμερη κατάληψη των ακτιβιστών και την κήρυξη 110 στρεμμάτων, επί υπουργίας Μελίνας, σε «ιστορικό – μνημειακό». Κάνοντας αναδρομή στην πορεία του κινήματος διεκδίκησης του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς» ο δήμαρχος σημειώνει, ότι τότε ο δήμος «άδραξε την ευκαιρία και προχώρησε στη διαμόρφωση του χώρου σε αισθητικό πάρκο αναψυχής και Πολιτισμού με ανάδειξη της ιστορικής του φυσιογνωμίας». Σύντομα, συνεχίζει, ο χώρος του Θυσιαστηρίου έδεσε αρμονικά με την ελπίδα, μέσα από τη δημιουργία ενός σύγχρονου πάρκου με πολλαπλές ανθρωποκεντρικές δράσεις, ενώ υλοποιήθηκε και το Πανελλήνιο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Ο αγώνας, συμπληρώνει, βαίνει στο τέρμα του με την ευνοϊκή όπως εκτιμούμε έκβαση της εκκρεμοδικίας που έχουμε με την Σκοπευτική Εταιρεία στην οποία είχε παραχωρηθεί ο χώρος το 1939 για συγκεκριμένη χρήση.

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται η παραχώρηση στο δήμο με αποκλειστική χρήση 40 ετών. Απαγορεύεται η ανέγερση κτισμάτων εντός του συγκεκριμένου χώρου και ο δήμος θα έχει την διαχείριση των παραχωρούμενων δημοσίων ακινήτων για τον παραπάνω σκοπό, εφόσον δεν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας τους και δεν παρεμποδίζεται η χρήση τους ως ιστορικού μνημείου και πάρκου αναψυχής. Επίσης, ο δήμος Καισαριανής αναλαμβάνει, με δικές του δαπάνες, την υποχρέωση φύλαξης, καθαρισμού κ.λπ., της έκτασης αυτής και τα έσοδα του δήμου από την εκμετάλλευση της θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη συντήρηση και αξιοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: