14.8.16

Πέμπτος Ολυμπιονίκης ο Βύρωνας Κοκκαλάνης...

Στην 5η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων κατετάγη ο Βύρωνας Κοκκαλάνης με την ολοκλήρωση των αγώνων στα RS:X.

Ο...
Βύρωνας Κοκκαλάνης ήταν πέμπτος με 78 βαθμούς ποινής και ήθελε να ξεπεράσει τον Πολωνό Μίζκα που ήταν τρίτος αλλά δεν τα κατάφερε στην τελευταία κούρσα, τη medal race. Τερμάτισε 8ος σε αυτήν με 18 βαθμούς ποινής και τελικά πήρε την 5η θέση στο Ρίο με 96 βαθμούς, ενώ του είχε γίνει και παρατήρηση στην τελευταία ιστιοδρομία.

Ο Κοκκαλάνης πέρασε το πρώτο σημείο τελευταίος, δηλαδή 10ος στους δέκα αλλά στο δεύτερο σημείο ανέβηκε στην 5η θέση, αφήνοντας πίσω του τον Πολωνό και τον Γάλλο! Ωστόσο στο τρίο σημείο έπεσε πάλι στην 8η θέση όπου και παρέμεινε ως το τέλος της κούρσας.

Πρώτος ήταν ο Ολλανδός Φαν Ρουσελμπέργκε με 25 βαθμούς ποινής, ασημένιο μετάλλιο για τον Βρετανό Ντέμπσεϊ με 52, χάλκινο στο Γάλλο Λε Κοκ με 86, ο Πολωνός Μίζκα είχε 88 και μετά ήταν ο Κοκκαλάνης με 96. Να θυμίσουμε ότι ο Κοκκαλάνης ήταν 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ανέβηκε δηλαδή κατά μία θέση!

Η τελευταία ιστιοδρομία ήταν προγραμματισμένη για τις 19.05 ώρα Ελλάδας, αλλά η άπνοια που επικρστούσε στο Ρίο ντε Ζανέιρο ανάγκασε τους διοργανωτές να καθυστερήσουν την έναρξη. Τελικά λίγο μετά τις 20.30 ώρα Ελλάδας, η κούρσα ξεκίνησε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: