10.8.16

Τζιχαντιστές προαναγγέλλουν επίθεση...

Τζιχαντιστές προαναγγέλλουν επίθεση: «Φτιάξτε βόμβες για τα καλλιστεία Μις Υφήλιος»«Φτιάξτε βόμβες για τα καλλιστεία Μις Υφήλιος»...

Θέτουν στο στόχαστρό τους τη Δύση, σχεδιάζουν φονικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό να εξουδετερώσουν όσους «άπιστους» μπορούν στο όνομα της τζιχάντ και υπό τις προσταγές του επικεφαλής τους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όμως, συμπεριλαμβάνουν στα αιματηρά…
πλάνα τους και τις Φιλιππίνες, στοχεύοντας στο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος» που θα διεξαχθεί στη χώρα στις 30 Ιανουαρίου του 2017.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Site που εξετάζει τη δραστηριότητα των τζιχαντιστών, οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης σχεδιάζουν να πλήξουν τα καλλιστεία του ερχόμενου Ιανουαρίου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Μανίλα.

Όπως αναφέρει το ινστιτούτο, αναρτήθηκε βίντεο από μέλη του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, στο οποίο δίνονται οδηγίες για τους τρόπους κατασκευής ζώνης με εκρηκτικά ώστε να πυροδοτηθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ομορφιάς.

«Οι τζιχαντιστές των Φιλιππίνων ανήρτησαν στο Telegram (σ.σ. εφαρμογή μέσω της οποίας επικοινωνούν οι τζιχαντιστές) βίντεο για την κατασκευή ζώνης με εκρηκτικά, λέγοντας “Φτιάξτε βόμβες για το διαγωνισμό Μις Υφήλιος”¨», ανέφερε στην ιστοσελίδα του το Site.

Αναλυτικότερα, στο βίντεο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους καταγράφεται να συναρμολογεί ζώνη και εκρηκτικά, δίνοντας οδηγίες στα αγγλικά, ενώ λέγεται πως κάλεσε «όσους μπορούν» να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά του 65ου διεθνούς διαγωνισμού ομορφιάς που θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες έπειτα από τη νίκη το 2015 της καλλονής Pia Wurzbach, η οποία κατάγεται από τη χώρα.

«Το εξετάζουμε ως σοβαρό», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού στις Φιλιππίνες, σχετικά με το βίντεο και πρόσθεσε πως στον διαγωνισμό θα βρίσκονται σε επιφυλακή δυνάμεις της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών. 

«Θα εξεταστεί», συμπλήρωσε εκπρόσωπος του διοικητή της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Επισημαίνεται πως στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Μουσουλμάνων Φιλιππίνων, περίπου το 11% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, ενώ πρώτη θρησκεία είναι ο χριστιανισμός.

Υπενθυμίζεται πως στα νότια των Φιλιππίνων δύο ισλαμιστικές οργανώσεις, οι Ισλαμιστές Μαχητές για την Απελευθέρωση των Μπανγκσαμόρο (BIFF) και οι αντάρτες Αμπού Σαγιάφ έχουν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, με βίντεο που αναρτήθηκαν το 2014.

Τον περασμένο Ιούνιο, μάλιστα, το ΙΚ είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο, με το οποίο προσπαθούσε να προσηλυτίσει μαχητές από τις Φιλιππίνες, καλώντας τους στη Συρία για εκπαίδευση ή ζητώντας τους να ενωθούν με τους μουτζαχεντίν που ήδη δρουν στη χώρα. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ιστότοπο Vocativ ο επικεφαλής των τζιχαντιστών στις Φιλιππίνες λέγεται Αμπντάλα αλ-Φιλιπππίνι, ο οποίος λέγεται πως έχει συσπειρώσει τους τρομοκράτες σε δέκα ομάδες που έχουν εξαπλωθεί σε πέντε διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας των Φιλιππίνων αρνούνται την παρουσία του Ισλαμικού Κράτους, επισημαίνοντας ωστόσο πως αρκετές ριζοσπαστικές ομάδες, όπως η Αμπού Σαγιάφ έχουν ορκιστεί πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Τον περασμένο Ιούνιο δε, μέλη της οργάνωσης αποκεφάλισαν τον Καναδό όμηρο Ρόμπερτ Χολ, καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για καταβολή λύτρων από την καναδική κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό να καταδικάζει την εκτέλεση, αλλά να τονίζει πως δεν θα υπάρξει καμία οικονομική διαπραγμάτευση με τρομοκρατικές ομάδες. 

Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, οι τοπικές αρχές έχουν εντατικοποιήσει τις επιχειρήσεις τους ενάντια στους μαχητές της Αμού Σαγιάφ. 

Εντούτοις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, αρκετοί Φιλιππινέζοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί έπειτα από επίθεση τζιχαντιστών στην Μπαζιλάν...



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: