29.8.16

Γερμανία: Υποχρεωτική ...ομολογία στους απατημένους συζύγους!...

Image result for μητερα μωρο

Η Γερμανία θα θεσπίσει νόμο που θα υποχρεώνει τις γυναίκες να ομολογούν στους συζύγους τους, που αμφισβητούν ότι είναι οι βιολογικοί πατέρες του παιδιού τους, το όνομα του γεννήτορα του παιδιού που έχει γεννηθεί από εξωσυζυγική σχέση...
ώστε αυτός ο τελευταίος να συμμετάσχει στα έξοδα για τη φροντίδα του, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ένα νομοσχέδιο προς την κατεύθυνση αυτή πρόκειται να υιοθετηθεί την Τετάρτη από το υπουργικό συμβούλιο και να κατατεθεί στη συνέχεια στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον υπουργό Χάικο Μας.

Βάσει του κειμένου αυτού, ένας άνδρας που αμφισβητεί ότι είναι ο πατέρας του παιδιού του, θα μπορεί να υποχρεώνει τη σύντροφό του να αποκαλύπτει το όνομα του ή των εραστών που έβλεπε τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού και έτσι να προσδιορίζει ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας.

"Θέλουμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα δικαιώματα και νόμιμα μέσα προσφυγής για τους 'ψεύτικους πατέρες'", εξήγησε ο υπουργός, "η μητέρα πρέπει να μην μπορεί να σιωπά, παρά μόνο αν υπάρχουν πολυ σοβαρές αιτίες για να μην αποκαλύψει την ταυτότητα του βιολογικού πατέρα".

Οι απατημένοι σύζυγοι θα μπορούν, σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό, να απαιτήσουν από τον βιολογικό πατέρα του παιδιού να τους επιστρέψει τα έξοδα που έχουν κάνει για τη φροντίδα του παιδιού για μια περίοδο μέχρι δύο ετών.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε αμέσως ποια κύρωση θα μπορούσε να επιβληθεί σε μια γυναίκα η οποία αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητα του βιολογικού πατέρα του παιδιού της. Δεν έκανε επίσης γνωστούς αριθμούς που θα επετρεπαν να υπολογιστεί ο αριθμός των οικογενειών στις οποίες αφορά η νέα νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: