9.8.16

Ρίο 2016: Τα τελευταία αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών...

Ρίο 2016: Τα τελευταία αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών  - MediaΠρόκριση στον ημιτελικό για την...
τετράκωπο



Η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου έγινε το τρίτο πλήρωμα της χώρας μας που εξασφάλισε απευθείας πρόκριση στη δωδεκάδα της Ολυμπιακής Ρεγκάτας, του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Διονύσης Αγγελόπουλος ξεκίνησαν από τη διαδρομή 1 της 3ης προκριματικής σειράς και τερμάτισαν δεύτεροι (5.59.65), πίσω από το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, τους Βρετανούς Αλεξ Γκρέγκορι, Μοχάμεντ Σμπι, Τζορτζ Νας και Κωνσταντίνο Λουλούδη (5.55.59).  

Αποκλείστηκε για 4/100 του δευτερολέπτου ο Δημητριάδης!



Ο Στέφανος Δημητριάδης έχασε στις... λεπτομέρειες την πρόκριση στους ημιτελικούς των 200 μέτρων πεταλούδα. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη 6ος στην τρίτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με επίδοση 1:56.76 και 18ος στο σύνολο, μένοντας εκτός της 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς. 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι την 16άδα «έκλεισε» ο Κινέζος Ζουχάο Λι, ο οποίος ήταν μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Δημητριάδη, αφού κάλυψε την απόσταση στον προκριματικό σε 1:56.72.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα ο Κοκαλάνης, 3ος μετά από τρεις ιστιοδρομίες



Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε 2ος, τόσο στην 1η όσο και στην 2η ιστιοδρομία των RS:X. Όμως έμεινε 6ος στην 3η ιστιοδρομία και έτσι βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης με 10 β.π. 

Εξαιρετική εμφάνιση και ισοπαλία 9-9 με την Σερβία



Η αληθινή εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών εμφανίστηκε με... δύο ημέρες καθυστέρηση στο κολυμβητήριο "Μαρία Λενκ" του Ρίο. Μετά την τραγική εμφάνιση απέναντι στην Ιαπωνία, στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μεταμορφώθηκε, «κοίταξε στα μάτια» την πανίσχυρη Σερβία  και την υποχρέωσε σε ισοπαλία 9-9, σε ένα ματς που κάλλιστα η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να κερδίσει. Ο βαθμός σε κάθε περίπτωση είναι πολύτιμος, ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το κέρδος από την αγωνιστική εικόνα της «γαλανόλευκης», που με ανάλογες εμφανίσεις μπορεί να διεκδικήσει το πολυπόθητο μετάλλιο.

Αποκλεισμός Βουγιούκα στην ξιφομαχία



Η Βλασω Βουγιούκα αποκλείστηκε πρόωρα καθώς ηττήθηκε με 15-11 από την Ρωσίδα Γιάνα Εγκοριάν, στον δεύτερο μόλις αγώνα, στον γύρο των «16» της σπάθης γυναικών.  Κι όμως, η Βουγιούκα είχε προηγηθεί με 10-6, για να δεχτεί επιμέρους σκορ 9-1! Απογοητευμένη... πλέον, φτιάχνει βαλίτσες για Αθήνα, μετά από μόλις δύο «μάχες» επί βραζιλιάνικου εδάφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνέχεια η Εγκοριάν κέρδισε την συμπατριώτισσά της Σοφία Βελικάγια και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: