31.7.16

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον πλούτο μας έσπρωξε στο Brexit...

Eγώ προσωπικά θα ήμουν ο τελευταίος που θα επέκρινε τη σημασία του χρήματος...Πρέπει να αναθεωρήσουμε σύμφωνα με τον Stephen Hawking...

Ένα συγκλονιστικό άρθρο του μεγάλου θεωρητικού της φυσικής στον Guardian που ταυτόχρονα είναι ό,τι πιο σοβαρό έχει γραφτεί για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Έχουν σημασία τα λεφτά; Μας κάνει πραγματικά πλούσιους ο πλούτος; Αυτά τα...
ερωτήματα ίσως να φαίνονται κάπως παράξενα από έναν θεωρητικό της φυσικής, όμως, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Βρετανίας ήταν απλώς μια υπενθύμιση ότι όλα συνδέονται και ότι, αν όντως επιθυμούμε να καταλάβουμε την θεμελιώδη φύση του σύμπαντος, θα ήμασταν ηλίθιοι να αγνοήσουμε τον ρόλο που παίζει ή δεν παίζει η ευμάρεια στην κοινωνία μας. 

Εξέφρασα τη διαφωνία μου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας υπέρ του Brexit γιατί πίστευα πως θα ήταν λάθος για τη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με θλίβει το αποτέλεσμα, όμως, στη ζωή μου έχω μάθει καλά ότι πρέπει να κάνεις το καλύτερο σου με όσα μέσα διαθέτεις. Τώρα πρέπει να μάθουμε να ζούμε έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πάντα προς την κατεύθυνση που ορίζει ότι πρέπει να καταλάβουμε γιατί οι Βρετανοί έκαναν αυτήν την επιλογή που τελικώς έκαναν.  

Θεωρώ ότι ο πλούτος, με τον τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε και τον μοιραζόμαστε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο σ’ αυτήν την απόφαση. Όπως, άλλωστε, είπε και η πρωθυπουργός, Τερέσα Μέι, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που ανέλαβε καθήκοντα: «πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρύθμιση της οικονομίας μας, ώστε να επιτρέψουμε σε περισσότερους πολίτες να συμμετέχουν στην ευμάρεια της χώρας μας»...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο από lifo.gr πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: