13.7.16

Ο νέος... Λούλης της ΝΔ...

Γιώργος Χαρβαλιάς

Διαστάσεις...εξάρτησης φαίνεται να παίρνει η ιδιάζουσα σχέση εμπιστοσύνης με την οποία ο αρχηγός της ΝΔ περιβάλει το καινούργιο του μεταγραφικό απόκτημα, τον πρώην τηλεοπτικό δημοσκόπο του MEGA, Tάκη Θεοδωρικάκο. Το...
γεγονός ότι ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έχει καμία σχέση με την παράταξη και αντιθέτως προέρχεται από τα σπλάχνα της «νεολιθικής» ΚΝΕ, με διαδρομή και στο «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, ίσως να μην λέει κάτι.

Από την ΚΝΕ προέρχονται και άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσκείμενα στον κ. Μητσοτάκη, όπως ο Γιώργος Κύρτσος, στον οποίο όμως ακόμη και οι πιο σκληροί επικριτές του, δυσκολεύονται να αμφισβητήσουν το μυαλό, τη συγκρότηση ή την αναλυτική του ικανότητα.

Δυστυχώς για τον Θεοδωρικάκο δεν προκύπτει κάτι ανάλογο. Τηλεοπτικά υπήρξε ο πιο...βαρετός «γκαλοπατζής» από όσους ανέδειξε η ιδιωτική τηλεόραση. Με χαμηλό μακρόσυρτο τόνο, αντιπαθητική χροιά φωνής και απελπιστικά κοινότυπη χρήση της γλώσσας, αποδείχτηκε ιδανικός για να νανουρίζει τον τηλεθεατή, οδηγώντας τον κατευθείαν στο κρεβάτι. Η επιτομή του..."flat", όπως έλεγαν αστειευόμενοι άνθρωποι που είχαν την ευκαιρία να τον ζήσουν στα πλατό.

Επιπλέον όμως και στα αποτελέσματα της καθεαυτό εργασίας του δεν ξεχώρισε από άλλους τηλεοπτικούς συναδέλφους του που...διέπρεψαν στο πρόσφατο παρελθόν, φουσκώνοντας το «Ποτάμι», εξαφανίζοντας την «Χρυσή Αυγή» και προδικάζοντας το «πολυπόθητο», για ορισμένους, «ναι» του δημοψηφίσματος.

Παρόλα αυτά ο Κυριάκος μοιάζει μαγεμένος από τον Τάκη. Να έχει ο άνθρωπος χαρίσματα που δεν γνωρίζουμε; Προς το παρόν έχει χρεωθεί τα «παραιτηθείτε», «φύγετε», «εδώ και τώρα εκλογές» με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Απτόητος πάντως ο κ. Μητσοτάκης τον έχει αναβαθμίσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε τον παίρνει μαζί του ακόμη και στις πιο κρίσιμες συναντήσεις. Με ποια διαπιστευτήρια άραγε; Ως τέως συνεργάτη της «Ανατροπής»; Ως πρώην μεγαλοστέλεχος του «αριστερού» εργολάβου Καλογρίτσα;

Μυστήρια πράγματα.

Όμως αυτή η...αποθέωση δεν είναι καθόλου κομψή για άλλα πολύπειρα στελέχη που έχουν φάει την πολιτική με το κουτάλι. Στερείται λογικής. Ένα είδος μυστικοσυμβούλου τον οποίο πλήρωσε ακριβά η Νέα Δημοκρατία ήταν και ο αλήστου μνήμης Λούλης. Αλλά η παρουσία του ήταν διακριτική. Εμπαινε στο Μαξίμου παρουσίαζε τα πινακάκια του, έλεγε τις θυμοσοφίες του και αποχωρούσε. Δεν είχε ρόλο σκιάς του Καραμανλή.

Η ταύτιση του αρχηγού με έναν «outsider», ο οποίος δεν είναι δα και...Νομπελίστας, είναι προβληματική. Η παράταξη δεν έχει ανάγκη από επαγγελματίες «μυαλοπώληδες». Από στελέχη υψηλής κατάρτισης έχει ανάγκη που θα κληθούν να κυβερνήσουν...

Το αρθρο δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Δημοκρατία"

thepressroom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: