28.7.16

Σύγκρουση για τις εξαγγελίες Τσίπρα για το κοινωνικό κράτος...

Τους επτά άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού για την ανασυγκρότηση του κράτους, καθώς και δέσμη μέτρων για την άμβλυνση των επιπτώσεων από την...
κατάργηση του ΕΚΑΣ παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι παρέδωσαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια χρεοκοπημένη και κοινωνικά λεηλατημένη χώρα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το παλιό πολιτικό κατεστημένο άφησε μια κοινωνική πλειοψηφία απροστάτευτη στη δίνη της οικονομικής κρίσης». 

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «μπορεί να είμαστε ακόμα μακριά από το μεγάλο στόχο της ανασυγκρότησης αλλά δίνουμε τη μάχη με όσα μέσα διαθέτουμε, με αυτοπεποίθηση και θα κερδίσουμε τον πόλεμο». 

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού. 

Η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και προσωπικά στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε πως «Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας, ούτε θα σταματήσει, ούτε θα ανακόψει την αντίστροφη μέτρηση που, εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του» και πρόσθεσε ότι «Θα συμβουλεύαμε τον κ. πρωθυπουργό να αποφεύγει κάθε είδους μεγαλόστομες διακηρύξεις. Ουδείς τις ακούει. Ουδείς τις πιστεύει. Το ίδιο ισχύει, κατά κύριο λόγο, και για τις σημερινές ανακοινώσεις δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας που έκανε από την ασφαλή αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου».

Με μια ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ανέφερε ότι ο κύριος Τσίπρας βρίσκεται σε «Πρωταπριλιά διαρκείας» όσον αφορά τους οικονομικά ασθενέστερους. Η Χαριλάου Τρικούπη τόνισε ότι «στα λόγια το γνωστό μονότονο "κοινωνικό προσωπείο", χωρίς περιεχόμενο, με ψέματα και αόριστες υποσχέσεις, στην πράξη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κόψιμο των συντάξεων, πλειστηριασμοί της Α’ κατοικίας, απειλή για τα εργασιακά δικαιώματα. Τώρα αφού κόβει το ΕΚΑΣ, υπόσχεται ένταξη των δικαιούχων του στα συσσίτια. Μετατρέπει τους συνταξιούχους σε απόρους».

Για νέα φιέστα από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο το Ποτάμι και κατηγόρησε την κυβέρνηση για κοινωνική αναλγησία. «Ο Πρωθυπουργός μπορεί να εμφανίζεται όλο και λιγότερο στις συζητήσεις στην αίθουσα της ολομέλειας τελευταία, αλλά έχει αυξήσει τις εμφανίσεις του στους προαύλιους χώρους. Μετά το προχθεσινό σουαρέ στον κήπο με τις περί συνταγματικής αναθεώρησης ανακοινώσεις, σήμερα (χθες) είχαμε νέα φιέστα με ανακοινώσεις για το κοινωνικό κράτος» τόνισε το Ποτάμι  και συνέχισε σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «μόνο κοινωνική αναλγησία μπορεί να χαρακτηρίζει μια κυβέρνηση, η οποία έρχεται λίγες μέρες αφότου έκοψε το ΕΚΑΣ σε 160.000 συνταξιούχους, να καυχηθεί για την ασφαλιστική της μεταρρύθμιση. Προφανώς εννοεί ότι θα πρέπει να περιμένουμε την περικοπή και των επικουρικών από τον Σεπτέμβρη». 

«Η λεγόμενη "κοινωνική πολιτική" είναι η ταξική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τη φτωχοποίηση του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου», αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής.

Για στόχους που δεν έχουν επιτευχθεί έκανε λόγο η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της. «Οι συγκεκριμένοι πυλώνες είναι απλώς στόχοι οι οποίοι στην πράξη δεν έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο χάος και χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ισορροπήσουμε. Καλό θα ήταν να ίσχυαν αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας αλλά δυστυχώς δεν ισχύουν» ανέφερε σχετικά....

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: