15.7.16

Αλεξιάδης: Επιχειρηματικότητα που δεν τιμά τη χώρα...


...η περίπτωση Μαρινόπουλου...
«Αποτέλεσμα μιας επιχειρηματικότητας που δεν τιμά την χώρα», η οποία λειτουργούσε «με πολιτική ανοχή», χαρακτήρισε την πτώχευση του «Μαρινόπουλου» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξίαδης.
Ο ...
Τρ. Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ  Δημήτρη Καμμένου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί τα αποτελέσματα του προηγούμενου μοντέλου ανάπτυξης με τους επιχειρηματίες να έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τα χρέη τους στην Ελλάδα, δεχόμενη μάλιστα κριτική από αυτούς που άσκησαν την πολιτική που προκάλεσε αυτά τα αποτελέσματα.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα πρέπει  όσοι διαχειρίστηκαν αυτά τα ζητήματα να ενημερώσουν πώς δίνονταν δάνεια με τέτοιους ισολογισμούς, όπως στην περίπτωση του «Μαρινόπουλου».

Τόνισε ακόμη, ότι τα χρέη της εταιρείας είναι 1,5 δισ. ευρώ και ενημέρωσε ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τις 12.500 θέσεις εργασίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι από την μεριά των υπηρεσιών θα εξαντληθούν οι δυνατότητες για έλεγχο σχετικά με χρήματα που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: