4.7.16

Κατρούγκαλος: Κακό που κόβεται το ΕΚΑΣ...

Κατρούγκαλος: Κακό που κόβεται το ΕΚΑΣ αλλά δεν το ψηφίσαμε μόνο εμείς
... αλλά δεν το ψηφίσαμε μόνο εμείς.
BINTEO...
«Οι κύριες συντάξεις δεν μειώθηκαν» δήλωσε ο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι όσοι λαμβάνουν αθροιστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ δεν έχουν...
λόγο να ανησυχούν.

Κι ενώ εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι εκτός από τις μειώσεις των επικουρικών για το 20% των ασφαλισμένων, η δεύτερη μείωση αφορά σε αναπροσαρμογή στο μέρισμα δημοσίων υπαλλήλων, ενώ δεν θίγονται τα επιδόματα αναπηρίας.

Αναφορικά με το ΕΚΑΣ ο υπουργός είπε: «Δεν μπορέσαμε να σώσουμε τον ΕΚΑΣ στον αναγκαστικό συμβιβασμό που κάναμε και είναι κακό ότι κόβεται» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «δημαγωγία».

«Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ ψηφίστηκε και με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Εμείς αυτό το είχαμε ως δεδομένο» τόνισε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντικατέστησε το ΕΚΑΣ με την εθνική σύνταξη, που, όπως είπε ο υπουργός «καλύπτει αποτελεσματικότερα την ανάγκη να προστατευτούν οι συνταξιούχοι από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Η εθνική σύνταξη είναι καλύτερη από το ΕΚΑΣ γιατί δίνεται σε όλους χωρίς έλεγχο εισοδημάτων. Είναι αλήθεια όμως ότι η εθνική σύνταξη θα αρχίσει να αφορά αυτούς που παίρνουν σήμερα το ΕΚΑΣ μετά το 2018» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να δώσουμε ισοδύναμα σε αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ και βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το πρώτο μέτρο που πήραμε ήδη είναι ότι εξασφαλίσαμε πως θα παίρνουν τα φάρμακά τους με χαμηλή φαρμακευτική δαπάνη. Και θα σκεφτούμε από το κοινωνικό πλεόνασμα, τι μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους».

Αναφορικά με τις αναπηρικές συντάξεις τόνισε ότι «τις κρατάμε όπως είναι σήμερα» και επεσήμανε: «Εμείς αποδείξαμε ότι δεν είμαστε αυτοί που μειώνουμε τις συντάξεις».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: