25.6.16

Σύνοδος κορυφής χωρίς τη Βρετανία...

Ντόναλντ Τουσκ
Οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν την Τετάρτη, χωρίς την παρουσία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να...
συζητήσουν τη «διαδικασία του διαζυγίου» της Ε.Ε. με το Λονδίνο.

Το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει στις Βρυξέλλες, σύνοδος κορυφής των «28» και ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να ενημερώσει τους υπόλοιπους 27 ομολόγους του κατά τη διάρκεια του δείπνου, αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Στη συνέχεια ο Βρετανός πρωθυπουργός θα επιστρέψει στο Λονδίνο και την Τετάρτη, για πρώτη φορά, οι 27 πρόεδροι και πρωθυπουργοί θα συνεδριάσουν χωρίς αυτόν σε μια «ανεπίσημη» σύνοδο (σ.σ. οι «27» δεν θα έχουν τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων).

«Οι 27 θα συναντηθούν ανεπισήμως για να συζητήσουν τις πολιτικές και πρακτικές συνέπειες του Brexit» γράφει στην επιστολή του ο Τουσκ και προσθέτει ότι «θα συζητήσουμε τη λεγόμενη διαδικασία του διαζυγίου».

Για το άρθρο 50 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρίνισε ότι επιτρέπει σε μια κυβέρνηση να ενημερώνει τις Βρυξέλλες ότι αποχωρεί από την Ένωση και υποχρεώνει τα εναπομείναντα μέλη να διαπραγματευτούν μια «συμφωνία αποχώρησης».


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: